Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2015 - Anul XX, nr. 205 (6017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   29 imagini |   ø fişiere video

Muzică

Festivalul „Fălticeni Folk”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în anii precedenţi Festivalul „Fălticeni Folk” şi Festivalul de teatru „Grigore Vasiliu Birlic” se desfăşurau independent unul de celălalt, începând din acest an cele două manifestări s-au reunit în cadrul Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare “Grigore Vasiliu Birlic”.

Concursul din cadrul Festivalului pentru Tineret “Fălticeni Folk”, rezervat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk cu vârsta până în 30 de ani, s-a desfăşurat marţi şi miercuri, melodiile câştigătorilor urmând a se regăsi pe albumul “Fălticeni Folk 2015”, care va fi distribuit împreună cu revista “Academia Caţavencu”.

 

Prima zi de concurs de folk

Ediţia din acest an a concursului de folk a fost deschisă de Ana-Maria Pasat din Suceava, cu melodiile “O poveste” – compoziţie proprie şi “Închisoarea albă” din repertoriul formaţiei Alternosfera. Alte prezenţe scenice aplaudate de public şi apreciate de juriu au avut grupul folk Elixir din Dorohoi, format din Sebastian Ionel, Vlad Calimandriuc şi Narcis Plugariu, care au interpretat melodiile “De la mijloc”, o compoziţie semnată de Sebastian Ionel, şi “Fată verde”, din repertoriul Phoenix, fălticeneanca Mateiana Anichiforesei, care a revenit pe scena festivalului cu piesele „Am o mare rugăminte”, compoziţie proprie, şi „Noaptea marii beţii” a soţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici. Tot din Fălticeni, un grup cunoscut publicului, Gânduri Noi, format din Paul Tihan, Alexandra Conţu şi Cătălin Atomei, a interpretat „Caută-mă”, compoziţie şi text Paul Tihan, şi „Replici”, versuri Mihai Eminescu, compoziţie Paul Tihan. Prima seară a concursului a fost încheiată de Vlad Calimadriuc din Botoşani, cu piesele „Singurătate”, o compoziţie proprie pe versurile lui Mihai Eminescu, şi „Nu-mi spune”, compoziţie şi text Valter Nicolescu, după care au urmat recitalul Ştefaniei Iacob şi cel al lui Puiu Creţu.

Seara de marţi s-a încheiat cu un recital al juriului: Sorin Poclitaru - versuri în ton cu vremea şi cu vremurile - şi Ştefania Iacob şi Puiu Creţu.

 

A doua zi de concurs

Miercuri, primul concurent care a urcat pe scenă a fost Sebastian Ionel, din Dorohoi, care a interpretat melodiile „Mi-e dor” şi „Stradă mică”, ambele compoziţii proprii, după care a urmat trupa Noi Doi (Laura Macoviciuc şi Andrei Cîşlariu), tot din Dorohoi, care a interpretat piesele „Ţine tu luna” şi „Nu pleca”. Oana Selena Corază, din Borca, Neamţ, a debutat în cadrul unui festival folk interpretând piesele „Aşteaptă-mă, te înşel cu ploaia” şi „Iubeşte-mă”, ambele compoziţii proprii pe versuri proprii, iar Paul Tihan a venit cu două compoziţii proprii, „Ploaia albastră” şi „Kamadeva”, pe versurile lui Mihai Eminescu. Cea tânără concurentă a ediţiei a IV-a a Festivalului „Fălticeni Folk”, Bianca Lazăr, din Dorohoi, a urcat ultima pe scena concursului, interpretând fără emoţii melodiile „Tu ai vândut marea”, compoziţie Alina Manole, şi „O, rămâi”, o compoziţie proprie pe versurile lui Mihai Eminescu.

După evoluţia concurenţilor au urcat pe scenă Vasile Mardare, Puiu Creţu şi Liviu Ciulei, împreună cu tinerii concurenţi care au creat o seară specială de folk.

Juriul Festivalului Concurs pentru Tineret “Fălticeni Folk” a fost format din solista Ştefania Iacob, poetul Sorin Poclitaru şi cantautorul Puiu Creţu, preşedintele juriului. Soliştii sau formaţiile participante în concurs au prezentat câte două piese, din care cel puţin o piesă trebuia să fie compoziţie proprie.

„La Concursul pentru Tineret <Fălticeni Folk> din acest an a participat chintesenţa concurenţilor la festivalurile folk. Au fost concurenţi mai puţini, dar au fost mult, mult mai buni şi mai apropiaţi ca valoare, fiind foarte greu de departajat”, ne-a declarat Puiu Creţu.

Festivitatea de premiere a avut loc în seara zilei de joi, o seară dedicată tot folkului, în care au evoluat Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei, înainte de recitalul trupei Fără Zahăr.

 

Sebastian Ionel din Dorohoi şi Mateiana Anichiforesei din Fălticeni au câştigat Trofeul festivalului

Premiul de debut al Festivalului Concurs pentru Tineret “Fălticeni Folk” a fost acordat folk-istei din judeţul Neamţ, Oana Selena Corază. Premiul Preşedintelui Asociaţiei “Fălticeni Cultural” a revenit duetului Alexandra Conţu şi Paul Tihan. Juriul a hotărât ca premiul III să fie acordat lui Paul Tihan, din Fălticeni, premiul II, grupului folk “Noi doi” din Dorohoi, iar premiul I l-a primit grupul “Elixir” din Dorohoi. Trofeul Concursului pentru Tineret “Fălticeni Folk” a ajuns la două tinere speranţe ale folkului românesc, Sebastian Ionel din Dorohoi, pentru compoziţiile proprii „Mi-e dor” şi „Stradă mică” şi Mateiana Anichiforesei, pentru piesele „Am o mare rugăminte”, compoziţie proprie şi „Noaptea marii beţii” a soţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Fălticeni Folk”.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul „Fălticeni Folk”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei