Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2015 - Anul XX, nr. 148 (5960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Vernisajul expoziţiei de artă plastică ,,Prilej de Bucurie”, la Grădiniţa ,,Gulliver”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava a avut loc luni, 29 iunie, vernisajul expoziţiei ,,Prilej de Bucurie”, organizat în cadrul Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a X-a, faza naţională. Cu acest prilej, cei mai talentaţi preşcolari care au participat la Concursul naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul Fermecat” au primit diplome şi aprecieri din partea directoarei Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, prof. Marcela Matei, organizatoarea concursului.

Vernisajul expoziţiei şi premierea „micilor pictori” au avut loc în prezenţa părinţilor şi educatorilor care i-au sprijinit pe cei mici să-şi descopere talentul, să-şi dezvolte latura artistică. La ediţia din acest an a Concursului naţional ,,Penelul Fermecat”, Marele premiu a fost obţinut de Ioana Ştirbu, în vârstă de 4 ani, de la Grădiniţa cu Program Prelungit a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava, îndrumată de profesorii pentru învăţământ preşcolar Violeta Mazureac şi Camelia Cuşnir.

Juriul a acordat mai multe premii şi menţiuni pe cele două secţiuni: grafică şi pictură. S-au acordat premii şi pe grupe de vârstă: la 4 ani, la 5 ani şi la 6 ani. „Trebuie să fi fost preşcolar cândva, părinte, bunic sau cadru didactic îndrumător sau măcar simplu vizitator al expoziţiilor anuale organizate în cadrul acestui eveniment”, a spus profesoara Marcela Matei, „pentru a-ţi putea imagina atâta culoare, lumină şi naivitate adunate în vârful pensonului fermecat din mâinile îndrăzneţe, izvorâte din mintea ageră a copiilor care, te vei convinge, văd lumea într-un anume fel, care ne trimite pe toţi înapoi, undeva, oare unde? Copilăria este răspunsul care ne aduce tuturor zâmbetul pe buze. Acest spectacol al minţilor sincere aţâţate de vocaţia educatoarelor oferă tuturor privitorilor o realitate care nu respectă legile proporţiilor şi ale compoziţiei, ce ignoră neintenţionat perspectiva, o realitate a copilului, candidă şi inocentă. <Penelul Fermecat> este aşadar o sărbătoare anuală a copilului şi a copilăriei, văzută şi percepută de preşcolari, cadre didactice, părinţi şi comunitate altfel de fiecare în parte, ceea ce mă determină să concluzionez că acest program este al nostru, al tuturor”.

 

„Voinicelul” şi „Penelul Fermecat”, embleme pentru preşcolari

Ediţia a X-a a „Penelului Fermecat” a reunit aproape 300 de desene care au intrat în finala concursului de creaţie plastică pentru preşcolari. Mai exact, după cum a precizat şi profesoara Marcela Matei, expoziţia cuprinde 291 de lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse, expoziţie care poate fi vizionată în perioada 29 iunie - 10 iulie.

Chiar dacă mulţi dintre preşcolari sunt deja plecaţi în vacanţă şi nu au putut fi prezenţi la premiere, organizatorii competiţiei, prin intermediul profesoarei Marcela Matei, le-au transmis felicitări, aprecieri din partea juriului pentru că au ajuns în faza finală a competiţiei de artă plastică. „Alături de Festivalul <Voinicelul> pentru preşcolari, pe care cu toţii îl cunoaşteţi, şi Concursul naţional de creaţie plastică pentru preşcolari <Penelul Fermecat> a devenit o tradiţie la Suceava, unde copiii au posibilitatea să îşi exprime talentul şi să fie recompensaţi pentru reuşita lor. Acest concurs urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de exprimare şi comunicare plastică, compunerea spaţiului plastic într-un mod original şi personal, utilizând instrumente şi tehnici diverse, valorificarea potenţialului artistic individual, în cadrul activităţilor opţionale derulate în grădiniţe, valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice obţinute în activităţile derulate în cadrul domeniului experenţial estetic şi creativ. Sperăm ca pe viitor să putem să le oferim acestor copii şi alte premii, pentru a-i încuraja să nu-şi irosească talentul”, a completat Marcela Matei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei de artă plastică ,,Prilej de Bucurie”, la Grădiniţa ,,Gulliver”.
 Vizualizări articol: 1451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vernisajul expoziţiei de artă plastică ,,Prilej de Bucurie”, la Grădiniţa ,,Gulliver”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele de năut (ca la Mănăstirea Simonopetra din Muntele Athos) Se spune că, odată, un călugăr era nemulţumit de sine, pentru că nu se putea stăpîni de la a mînca mult. Ceruse sfatul duhovnicului său, iar acesta i-a spus că va rezolva problema dacă „va sta de vorbă cu sine însuşi şi dacă... Citeşte