Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iun 2015 - Anul XX, nr. 141 (5953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Biblioteca Bucovinei

Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava a avut loc joi festivitatea de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme”.

 

46 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene şi 67 de voluntari

Directorul bibliotecii publice sucevene, dr. Gabriel Cărăbuş, care la deschiderea manifestării a oferit câteva detalii despre proiectul aflat în cel de-al cincilea an consecutiv de desfăşurare, a subliniat faptul că, în acest an, au fost antrenaţi în această acţiune 46 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene şi 67 de voluntari (profesori şi studenţi) care le-au acordat meditaţii săptămânale.

Coordonatoarea proiectului, bibliotecara Nicoleta Tipa, care a spus că este foarte bucuroasă că proiectul, care a început cu timiditate în anul 2010, s-a dezvoltat de la an la an şi a contribuit la îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor din centrele de plasament „Colţ Alb”, „Micul Prinţ” şi „Speranţa”, a mărturisit că îi face plăcere să-i vadă pe copii cum au crescut şi cum şi-au conturat personalitatea, beneficiind de sprijinul acordat de voluntarii inimoşi care s-au implicat în acest proiect.

Prin acordarea unor meditaţii săptămânale la 11 materii s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor din centrele de plasament menţionate, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor, proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

 

„Am avut satisfacţii când am văzut copiii lăudându-se cu notele primite...”

Monitorizarea proiectului s-a făcut săptămânal de către iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa, de la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, în colaborare cu personalul centrelor de plasament.

„Am avut satisfacţii - a mărturisit ea - când am văzut copiii lăudându-se cu notele primite şi cu reacţiile profesorilor de la şcoală, uimiţi de progresele pe care le-au făcut”.

Câţiva dintre profesorii voluntari, care au participat la festivitatea de premiere, au povestit cum au lucrat cu aceşti copii şi cum s-au ataşat unii de alţii.

Dacă lista voluntarilor este prea lungă pentru a fi publicată (67 de nume, distribuite pe ciclurile primar, gimnazial şi liceal), elevii premianţi sunt următorii: Monica Dochiţa şi Viorel Ionuţ Vasiliniuc (clasa a III-a, Şcoala Gimnazială Nr. 3), Gavril Florescu (clasa a III-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”), Ovidiu Sebastian Lăpuşneanu (clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Nr. 4), Andrei Florescu (clasa a V-a, Şcoala Gimnazială Nr. 3), Mihaela Stănceanu şi Georgiana Denisa Grigoraş (clasa a VI-a, Liceul cu Program Sportiv), Vlăduţ-Ioan Brehuescu (clasa a X-a, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară) şi Alexandra-Iuliana Dominte (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme”.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la proiectul „Ajutor la teme”4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei