Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2015 - Anul XX, nr. 39 (5851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a II-a

Concursul de dramaturgie „Matei Vişniec”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Rotary Suceava Bucovina, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, organizează cea de-a doua ediţie a Concursului de dramaturgie „Matei Vişniec”, concurs care îşi va desemna câştigătorul pe data de 5 mai 2015, la Suceava, în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului teatral Zilele „Matei Vişniec”.

Concursul, care este deschis elevilor de liceu din România, îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor dramaturgi de astăzi.

Potrivit Regulamentului, sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice.
La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII din colegiile din România, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial.
Lucrările, care vor fi semnate şi se vor trimite până la data de 17 aprilie 2015 pe adresa electronică concursdramaturgie@yahoo.com, vor fi însoţite de un CV al elevului, care va conţine numele şi prenumele, locul şi data naşterii, studii, activitatea literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică.
Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu o piesă scurtă de maximum zece pagini, cu maximum cinci personaje.
Laureatul va fi anunţat până la data de 1 mai 2015, pentru a fi prezent la Suceava la festivitatea de premiere din cadrul Zilelor „Matei Vişniec”.

Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa laureatului, dacă este cazul. În eventualitatea în care laureatul doreşte să fie însoţit şi de alte persoane, acestea trebuie să-şi suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anunţaţi până cel mai târziu la data de 3 mai 2015, pentru a face rezervările necesare.
Un juriu stabilit de Societatea Scriitorilor Bucovineni, alcătuit din profesori, scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, vor face o preselecţie a textelor trimise. Primele zece piese, rezultate în urma jurizării, vor fi trimise dramaturgului Matei Vişniec, care va alege cea mai valoroasă lucrare din acest an, lucrare care va primi Premiul „Matei Vişniec” pentru dramaturgie, oferit de Clubul Rotary Suceava Bucovina.
La decernarea premiului, laureatul se va bucura de o lectură publică a textului premiat, susţinută de actori sau elevi.
Textul premiat va fi publicat în paginile revistei „Bucovina literară”.

Bibliografia recomandată de dramaturgul Matei Vişniec elevilor care vor să participe la concurs este următoarea: Eugen Ionescu - „Rinocerii”, Samuel Beckett - „Aşteptându-l pe Godot”, Fridrich Dürrenmatt - „Biderman şi incendiatorii”, Marin Sorescu - „Iona”, Luigi Pirandello - „Şase personaje în căutarea unui autor”, Horia Lovinescu - „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă”, Mihail Sebastian - „Steaua fără nume”, Alina Nelega - „Amalia respiră adânc”, Vlad Zografi - „Petru sau petele din soare”.

Relaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0745 773 290 - Carmen Veronica Steiciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de dramaturgie „Matei Vişniec”.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de dramaturgie „Matei Vişniec”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Papanași cu brânză și smântână Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă... Citeşte