Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2015 - Anul XX, nr. 24 (5836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

O farsă plină de umor

Aplauze la scenă deschisă pentru actorii botoşăneni, după spectacolul „Bani din cer”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piesa de teatru „Bani din cer”, jucată pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava marţi şi miercuri de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, s-a bucurat de mare succes. Spectacolul, unul captivant, inteligent, viu, a avut mare priză la public, care a aplaudat la scenă deschisă interpretarea actorilor după fiecare reprezentaţie. Replicile pline de umor, răsturnările de situaţie, suspansul au făcut din piesa „Bani din cer” o farsă bine construită de actorii Daniela Bucătaru, Sorin Ciofu, Alexandru Dobinciuc, Gheorghe Frunză, Petronela Lorena Chiribuţă, Vlad Volf, Vali Popa şi Petruţ Butuman.

Piesa scrisă de Ray Cooney ne prezintă un contabil obişnuit, pe nume Henry Perkins, care îşi încurcă servieta cu a unui „mafiot” şi, în loc de bucata de sandvici şi actele contabile pe care ştia că le are în servieta sa, găseşte o fabuloasă sumă de bani (735.000 de lire sterline, cifră care va fi repetată de actori de mai multe ori pe parcursul întregii piese). O astfel de sumă de bani, „picată din cer”, te dă oarecum peste cam. Îţi pui tot felul de întrebări: Ce să faci cu atâta bănet? Cum să-l foloseşti mai bine? Ce riscuri apar? Pot să-ţi schimbe total viaţa, dar în ce fel? Căzuţi din cer şi totuşi banii nu aduc fericirea deplină?

 

Cina buclucaşă

Henry se bucură iniţial de comoară, crezând că Dumnezeu l-a răsplătit după ce a primit toată viaţa o leafă mică pentru multă muncă, dă peste cap câteva pahare cu whisky pentru a trece mai uşor peste şoc şi îi propune soţiei sale, Jean, să plece împreună, pentru totdeauna, la Buenos Aires, în Argentina. Norocul dă peste Henry Perkins, destul de agitat, frenetic, euforic exact de ziua lui, când trebuia să cineze împreună cu doi prieteni de familie. Totul ia o întorsătură neaşteptată la cina organizată de soţie în cinstea zilei lui Henry, cină la care ajung să fie prezenţi cei doi prieteni invitaţi (Vic Jonhson şi Betty), taximetristul chemat să-i ducă la aeroport spre Buenos Aires, dar şi cei doi poliţişti care apar acasă la Henry, unul dintre ei fiind un  şantajist lacom. Finalul piesei este unul neaşteptat, dar care îi bucură pe toţi cei prezenţi în casa lui Henry, pentru că, în ciuda aparenţelor, banii rămân în casa contabilului şi vor fi împărţiţi între toţi cei prezenţi.

 

Regizorul Alexandru Vasilache: „Şi actorul, şi personajul sunt puşi în situaţii limită”

Replicile spumoase stârnesc râsul, dar în spatele fiecărui hohot de râs spectatorul îşi pune şi fireasca întrebare: eu ce aş fi făcut într-o situație similară?

Spectacolul este regizat de Alexandru Vasilache, iar scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu. Regizorul Alexandru Vasilache a explicat că „autorul textului, Ray Cooney, este, în primul rând, actor. El ştie ce înseamnă pentru un actor o situaţie foarte incitantă, explozivă. El ştie ce înseamnă replica. A scris un şir de piese ştiind toate cele spuse şi <Bani din cer> nu face excepţie de la <regulă>. Este o piesă scrisă pentru actori. Textul aduce la rampă, în primul rând, actorii. Situaţiile se schimbă din trei în trei minute, dacă nu şi mai repede. Şi actorul, şi personajul sunt puşi în situaţii limită. Este vorba de limita comediei, să ne înţelegem, nu de limita umanului. Iar echipa de actori de la Botoşani a probat reacţii deosebite, evident, în situaţii cu totul şi cu totul deosebite”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplauze la scenă deschisă pentru actorii botoşăneni, după spectacolul „Bani din cer”.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Aplauze la scenă deschisă pentru actorii botoşăneni, după spectacolul „Bani din cer”4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi uscaţi cu usturoi Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi, 5 căţei de usturoi, 5 linguri făină, un pahar cu ulei, o cană cu sifon, sarePreparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece jumătate de oră ca să se hidrateze şi să ajungă... Citeşte