Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2015 - Anul XX, nr. 15 (5827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Ziua culturii române, celebrată la Cernăuţi de o delegație a Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul săptămânii trecute, Ziua culturii naţionale şi împlinirea a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu au fost marcate la Cernăuţi de universitari suceveni printr-o amplă serie de manifestări, dintre care amintim: lansări de volume, înmânarea de diplome din partea Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţa” unor personalităţi culturale din regiune, depunerea de flori la bustul lui Eminescu din curtea casei lui Aron Pumnul, Te Deum etc.

Totodată, la Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională „N. Ivasiuc” a avut loc o manifestare organizată şi moderată de conf. univ. dr. Sabina Fînaru, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, evenimentul bucurându-se de prezenţa Excelenţei Sale Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi, şi a unui numeros public, alcătuit majoritar din scriitori şi alţi oameni de cultură, elevi şi studenţi din regiune.

„Evocarea lui Eminescu a evidenţiat atât valoarea estetică a operei eminesciene, cât şi dimensiunea etică exemplară a autorului, puternic implicat în actualitatea timpului său”, transmit reprezentanţi ai USV.

În cadrul aceleiaşi manifestări, s-a făcut o expunere a activităţii ştiinţifice şi literare de la Suceava şi s-au donat cărţi şi reviste Bibliotecii „N. Ivasiuc” şi Lectoratului de limba română din Cernăuţi.

Conf. univ. dr. Luminiţa Turcu, decanul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării de la USV, a prezentat revista „Meridian Critic”, care apare la Editura Universităţii din Suceava, conf. univ. dr. Claudia Costin, directorul Departamentului de Limba şi Literatura Română şi Ştiinţele Comunicării, a vorbit despre trei volume recente, publicate de cadre universitare sucevene (Mircea A. Diaconu - „Firul Ariadnei” şi „Înainte şi după dezmembrarea lui Orfeu” şi Daniela Petroşel - „Era maşinii”), iar asist. univ. dr. Gina Puică a prezentat volumul Sabinei Fînaru „Translucidităţi”.

Manifestarea a prilejuit şi prezentarea unei expoziţii cuprinzând 29 de volume de şi despre Eminescu, împrumutate din depozitul Bibliotecii USV şi aduse special de la Suceava pentru această ocazie. Selectate de Stela Purici, şefa Compartimentului Comunicarea Colecţiilor, volumele au fost prezentate de prof. univ. dr. Rodica Nagy, directoarea bibliotecii USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua culturii române, celebrată la Cernăuţi de o delegație a Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua culturii române, celebrată la Cernăuţi de o delegație a Universităţii din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei