Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2015 - Anul XX, nr. 4 (5816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiune comună de mărci poştale România - Azerbaidjan: „Artă populară tradiţională”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilateliaa introdus în circulaţie, în ultima decadă a lunii decembrie 2014, emisiunea comună de mărci poştale România - Azerbaidjan „Arta populară tradiţională”.

Arta populară nu este doar produsul unei tradiţii meşteşugăreşti păstrate de secole, ci şi dovada unei continuităţi a spiritului naţional încorporat în elemente artistice transmise peste tot în lume din generaţie în generaţie. Cele două timbre ale emisiunii ilustrează meșteșugul țesăturilor de interior și al vaselor tradiționale, prin reproducerea unui vas de ceramică de Horezu împreună cu un covor specific oltenesc, respectiv a unui vas de aramă azer din Lahic, alături de un covor cu motive reprezentative.

Ceramica de Horezu face parte din elementele naționale înscrise pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, purtând peste timp amprenta inconfundabilă a culturilor și civilizațiilor arhaice din spațiul românesc dintre Dunăre și Carpați. Vasul reprezentat pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 9,10 lei este specific zonei Horezu, fiind confecționat din lut, cu toartă, smălțuit, şi prezentând motive decorative, flori multicolore și ornamente simple. Alături de vasul de Horezu, pe timbru este reprezentat și covorul oltenesc, considerat unul dintre cele mai valoroase tipuri de scoarță românească.

Timbrul cu valoarea nominală de 1 leu reproduce un vas de aramă din localitatea Lahic, din Azerbaidjan, o zonă cunoscută pentru tradițiile meșteșugărești, și un covor azer cu motive reprezentative, unice prin valoarea și măiestria temelor reproduse.

Cele două mărci poștale ale emisiunii sunt însoțite de un plic „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre și minicoala de 6 timbre cu manșetă ilustrată.

Emisiunea comună de mărci poștale România - Azerbaidjan „Artă populară tradițională” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiune comună de mărci poştale România - Azerbaidjan: „Artă populară tradiţională”.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiune comună de mărci poştale România - Azerbaidjan: „Artă populară tradiţională”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei