Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2014 - Anul XIX, nr. 301 (5810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

La City Gallery

Anuala artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, s-a deschis săptămâna trecută Anuala artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.

 

49 de artişti amatori, independenţi sau membri ai unor grupări şi cenacluri artistice

Expoziţia, organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, împreună cu Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, etalează lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă realizate de 49 de artişti amatori, independenţi sau membri ai unor grupări şi cenacluri artistice din judeţul Suceava.

Lucrările au fost evaluate de un juriu alcătuit din artişti profesionişti, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava, juriu format din Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu şi Constantin Ungureanu BOX.

Aşa cum s-a precizat la deschidere, juriul a luat în considerare pentru acordarea premiilor numai lucrările executate pe parcursul anului 2014.

 

„Alături de nume cunoscute şi consacrate au apărut nume noi”

Graficianul Mihai Pânzaru PIM a subliniat faptul că „prin bunăvoinţa UAP- Filiala Suceava, expoziţia a beneficiat de acest spaţiu de expunere”, singurul spaţiu care permite etalarea numărului mare de lucrări din acest an.

Pictorul Constantin Ungureanu BOX, responsabil cu organizarea evenimentului, a spus că „alături de nume cunoscute şi consacrate au apărut nume noi”, care amplifică mişcarea plastică de amatori suceveană.

El a precizat că diplomele de participare vor fi conferite ulterior, în cadrul unei sesiuni de comunicări, care va avea loc în luna ianuarie 2015.

Preşedintele juriului, artista plastică Lucia Puşcaşu, care i-a felicitat pe expozanţi, a remarcat faptul că panotarea expoziţiei nu a fost uşoară, operaţiune în care s-a ţinut cont de echilibrul şi de contrastul cromatic al lucrărilor.

 

Juriul a evaluat lucrările în funcţie de creativitate, originalitate şi complexitate compoziţională

Apreciind faptul că „artiştii amatori îşi desfăşoară munca de creaţie în timpul liber”, Lucia Puşcaşu, care a accentuat faptul că juriul a evaluat lucrările având drept considerente creativitatea, originalitatea şi complexitatea compoziţională, a dat citire numelor premianţilor pe secţiuni, cu precizarea că vor fi premiaţi în bani numai cei situaţi pe primul loc.

Astfel, la secţiunea Pictură s-au remarcat Ştefana Petre (Premiul I), Ioana Poiată (Premiul II) şi Cecilia Leonte (Premiul III), la secţiunea Grafică - Mihai Căldăruş (Premiul I), George Licurici (Premiul II) şi Oana Bejenari (Premiul III), la Sculptură - Liviu Jitaru (Premiul I), Bolek Maierik  (Premiul II) şi Valentin Tipa (Premiul III), iar la Artă decorativă - Iolanda Bădăluţă (Premiul I), Rodica Buşcu (Premiul II) şi Cecilia Amariei (Premiul III).

 

„Lucrări descalificate, / Inspirate din universalitate!”

Câţiva dintre artiştii premiaţi au mulţumit juriului pentru apreciere şi au semnalat o serie de probleme cu care se confruntă în activitatea artistică. Au existat însă şi comentarii vizavi de unele decizii ale juriului şi de „descalificarea” unor lucrări pe motivul „copierii” acestora din pictura universală. Gabriel Todică, pictorul fălticenean care realizează portrete/compoziţii inspirate din operele unor artişti de renume, are o replică versificată intitulată „Manifest”:

Lăsaţi-mi lucrările în pace / Nu-mi înfigeţi în ele ace! / Coborâţi-le de pe simeze / Şi puneţi în loc piuneze! // Şi legaţi cu noduri pescăreşti / La dimensiuni cât mai groteşti / Afişe cu mult sclipici / Chiar de seamănă a kitsch. // Scrieţi cu litere incriminatorii / Şi-n cromatici obligatorii: / <Lucrări descalificate, / Inspirate din universalitate!>”. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 15 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anuala artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Anuala artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei