Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare la nivel local

Proiectul „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” (corp B, mansardă) din municipiul Suceava va avea loc miercuri, 26 noiembrie, la ora 17.00, conferinţa de lansare locală a proiectului cu genericul „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, din cadrul Fondului ONG România, cu o sumă nerambursabilă de 220.884 de euro.

Având la nivel naţional o perioadă de implementare de 22 de luni (din iulie 2014 până în aprilie 2016), proiectul „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” îşi propune să contribuie la creşterea participării civice din România prin crearea unei reţele naţionale de resurse (spaţii, formatori, grupuri de acţiune) accesibile oricui doreşte să fie sau să devină cetăţean activ.

Aşa cum a declarat invitatul special al evenimentului de lansare a proiectului la Bucureşti, conf. univ. dr. Dumitru Borţun, „acest proiect produce un spaţiu public ce lipseşte, prin tradiţie, din civilizaţia românească. Pentru a intra în modernitate, românii au nevoie de o agoră în care să dezbată probleme de interes general. Acest proiect transformă biblioteca într-un astfel de spaţiu public”.

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Fundaţia Progress invită reprezentanţii societăţii civile, ai instituţiilor publice, reprezentanţi mass-media, precum şi cetăţenii municipiului să participe la conferinţa de lansare a proiectului, a cărui implementare la Suceava se va derula în perioada decembrie 2014 - octombrie 2015 prin parcurgerea următoarelor etape: Selecţia a 15 voluntari (şapte reprezentanţi ONG şi opt cetăţeni); Amenajarea colaborativă a unui „cuib al democraţiei” la biblioteca publică judeţeană (spaţiu dedicat protejării şi încurajării spiritului civic); Instruirea voluntarilor cu privire la practicarea cetăţeniei active şi constituirea lor într-un Grup de Acţiune Civică (GAC); Deprinderea comportamentelor civice de către membri GAC prin realizarea a două audituri de integritate.

„Ce înseamnă să fii cetățean activ? Cum te poți implica în viața comunității tale? Cum să relaționezi cu ceilalți membrii ai comunități și cum să identifici problemele asupra cărora poți interveni? Cum să îți exerciți rolul de cetățean activ și cum să dialoghezi cu autoritățile locale?” - iată întrebările la care se vor găsi răspunsuri/soluţii prin derularea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active”.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiectul „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei