Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziţia de pictură „O lalea pentru fiecare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Septuagenarul sucevean Ştefan Danilevici, inginerul pensionar afectat de boala Parkinson care şi-a găsit echilibrul interior în pictură, a deschis joi o expoziţie personală la „Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Centrului Comercial „Zimbrul”, din municipiul Suceava.

 

Expoziţia etalează 40 de lucrări de pictură

Expoziţia, cu genericul „O lalea pentru fiecare” (laleaua roşie este simbolul internaţional al luptei împotriva bolii Parkinson, adoptat de organizaţiile de profil din întreaga lume), etalează 40 de lucrări de pictură (peisaje, flori, naturi statice), tablouri noi în proporţie de 90%, prezentate acum în premieră publicului.

„Lalele roşii” este şi numele revistei Asociaţiei de luptă împotriva bolii Parkinson, care fiinţează la Deva, publicaţie al cărei redactor-şef este preşedintele asociaţiei, ing. Dan Răican.

Artistul sucevean, afectat de boala Parkinson (supranumit „Pictorul crizantemelor”) este şi creatorul emblemei asociaţiei conduse de Dan Răican, emblemă publicată în revista „Lalele roşii” (nr. 5/2013), emblemă reprodusă pe afişul expoziţiei care înfăţişează un porumbel alb, „simbol al păcii, al curăţeniei şi al purităţii”, cu aripile larg deschise, deasupra cărui răsare „curcubeul speranţei”.

 

„Şevaletului i-am montat role pentru a-l putea mişca repede şi uşor”

Prof. Roman Istrati a spus la vernisaj că Ştefan Danilevici „este un tulburător exemplu de luptă cu destinul”, apreciindu-l totodată pentru curajul de a picta în condiţiile în care „mulţi ar abdica rămânând în cenuşiul anonimatului”.

„Ştefan Danilevici - a subliniat el - a ales drumul culorii refugiindu-se în singurul şi cel mai frumos loc din care poate să vadă lumina”.

Artistul a mărturisit că pictura îl relaxează, dar boala de care suferă îl determină să caute soluţii pentru o serie de probleme cu care se confruntă în actul creaţiei.

„Şevaletului i-am montat role – spune artistul – pentru a-l putea mişca repede şi uşor, scaunul este reglabil şi la rândul lui pe rotile”.

Aşa cum a precizat el, „primul şi principalul critic al lucrărilor realizate de mine este soţia mea, care mă atenţionează că voi ajunge în scurt timp să dorm afară cu tot cu operele mele. Din fericire, până în prezent nu s-a întâmplat acest lucru”.

Expoziţia lui Ştefan Danilevici (care a organizat şi alte manifestări sub semnul lalelei roşii în care şi-a etalat tablourile) poate fi vizionată toată luna octombrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură „O lalea pentru fiecare”.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţia de pictură „O lalea pentru fiecare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte