Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2014 - Anul XIX, nr. 217 (5726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19-21 septembrie

Lansarea proiectului “Folkever - festival de atitudine culturală”, ediţia a VI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-21 septembrie, în cadrul Zilelor culturii la Siret, se lansează proiectul “Folkever – festival de atitudine culturală”, ediţia a VI-a, eveniment organizat de Asociaţia pentru Cultură şi Solidaritate „Peter Tomaschek” din Siret, în colaborare cu Centrul Cultural „Mihai Teliman” din Siret şi Casa de Cultură a municipiului Rădăuţi, în parteneriat cu Primăria oraşului Siret şi Consiliul Judeţean Suceava, cu sprijinul Ligii Tineretului Român Junimea din Cernăuţi şi al Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi.

Coordonatorul proiectului, Ioan Mateiciuc, a spus că valoarea totală eligibilă a proiectului este de 24.700 de lei, din care 5.000 de lei este valoare eligibilă nerambursabilă din partea Consiliului Judeţean Suceava, iar 19.700 de lei este cofinanţarea eligibilă a beneficiarului. „Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural din zona Bucovina. Scopul proiectului este acela de descoperire şi promovare de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, poeziei, picturii, fotografiei etc.”, a explicat Ioan Mateiciuc.

 

Expoziții, lansări de carte, concerte

Vineri, 19 septembrie, la ora 10:00, va avea loc deschiderea oficială a proiectului, la Casa de Cultură Siret, urmată de conferinţa „Folkever, pilon al culturii în Bucovina”. La ora 13:00, la Galeriile de Artă Rădăuți, vor avea loc expoziții și lansări de carte, fotografie (Sorin Onișor, Ionel Onofraș), sculptură (Andrei Alupoaie), grafică (Emil Toma Morariu), literatură (Angela Furtună, Paul Gorban, Florin Onică, Lia Faur, Manon Pițu, Vlad A. Gheorghiu), caligrafie (Adrian Clucencu). La ora 16:00, este programat un concert de chitară clasică (Eugen Toboș), la Templul Evreiesc Rădăuți. Tot vineri, de la ora 20:00, la Casa de Cultură Rădăuți este programat un concert folk, susţinut de artiştii Maria Gheorghiu, Mihai Boicu, Trupa Icarus, Sandu Aristin Cupcea.

Sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 12:00, la Casa de Cultură Siret vor avea loc mai multe expoziții și lansări de carte, fotografie (Sorin Onișor, Ionel Onofraș), sculptură (Andrei Alupoaie), grafică (Emil Toma Morariu), literatură (Ioan Gyuri Pascu, George Stanca, Paul Gorban, Florin Onică, Lia Faur, Manon Pițu, Lidia Grosu, Vlad A. Gheorghiu), caligrafie (Adrian Clucencu), revistă (Timpul, Zona Literară, Als Ob, Itaca). La ora 16:00, la Biblioteca orășenească din Siret vor avea loc lecturi publice, iar la ora 20:00, la Casa de Cultură Siret, va avea loc un concert folk (Ioan Gyuri Pascu, Denvar - Bulgaria, Osigan - Republica Moldova, Victor Avdochimov - Ucraina, Ovidiu Scridon, George Stanca, Sandu Aristin Cupcea - Republica Moldova).

 

Proiectul se adresează iubitorilor de artă

Duminică, 21 septembrie, începând cu ora 12.30, Biserica Romano-Catolică Siret va găzdui concertul de chitară clasică susţinut de Eugen Toboș. În partea a doua a zilei, de la ora 15:00, la Muzeul de istorie Siret este programat filmul documentar “România învinsă”, invitaţi speciali fiind oamenii de cultură Virginia Paraschiv şi Mihai Ganea.

Ioan Mateiciuc a completat că proiectul “<Folkever - festival de atitudine culturală>se adresează celor interesaţi de artă şi îşi propune satisfacerea unui interes public general pentru artă, prin îmbinarea armonioasă în cadrul festivalului a poeziei, muzicii, fotografiei etc., promovate de participanții din țară și străinătate. Folkever  încurajează participarea activă a cetăţenilor la viaţa cultural-artistică a zonei prin invitarea mai multor personalităţi marcante din domeniul socio-cultural”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea proiectului “Folkever - festival de atitudine culturală”, ediţia a VI-a.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea proiectului “Folkever - festival de atitudine culturală”, ediţia a VI-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei