Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2014 - Anul XIX, nr. 134 (5643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răsplată

Ansamblul Universităţii din Suceava „Arcanul - USV”, premiat în cadrul unui festival internaţional din Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 7 iunie, în municipiul Bălţi, din Republica Moldova, a avut loc Festivalul Internaţional de Dans Popular pentru Copii şi Tineret „Cine joacă horele”, manifestare în cadrul căreia Ansamblul artistic studenţesc al Universităţii „Ştefan cel Mare” - „Arcanul – USV” a fost distins cu trofeu şi Diplomă de Excelenţă.

Ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, manifestarea a întrunit mai multe grupuri de dans popular din toate zonele Moldovei, acestea performând pe esplanada Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”.

Ansamblul studenţesc „Arcanul - USV” a participat la eveniment în calitate de invitat special din partea României, membrii grupului susţinând acolo trei suite de jocuri din Bucovina şi Oaş, iar solistele Miruna Damian şi Manuela Pohoată au interpretat cinci melodii populare.

Potrivit universitarului Sorin Pohoaţă, coordonatorul ansamblului sucevean, „a fost pentru prima dată, după circa 20 de ani, când <Arcanul - USV> a fost prezent la o manifestare de peste Prut. Premiul l-am primit pentru momentul susţinut acolo, dar şi pentru efortul şi strădania noastră de a promova tradiţiile populare româneşti peste timp. Tot în cadrul festivalului, am vorbit despre însemnătatea tradiţiilor, a folclorului”. Festivalul de dansuri populare pentru copii și tineret s-a desfășurat în memoria lui Ion Negară şi Ion Ungureanu, coregrafi ai Ansamblului de dans popular „Vîntuleţ”.

Participarea Ansamblului Artistic Studenţesc „Arcanul – USV” la acest festival face parte dintr-un proiect cultural finanţat de Primăria Suceava - „Ansamblul studenţesc <Arcanul – USV> – Promotor al valorilor tradiţionale sucevene”.

„Trebuie de menţionat că în Republica Moldova sunt oameni de cultură care încearcă, nu de fiecare dată cu succes, să promoveze şi să ducă mai departe spiritul românesc. Ansambluri folclorice de amatori, copii şi tineri, se zbat în neajunsuri şi se confruntă cu lipsa înţelegerii din partea autorităţilor, cu lipsă de sprijin. Dar cu muncă de voluntariat din partea tinerilor şi a coregrafilor, cu efort, aceste festivaluri se mai organizează”, a mai menţionat Sorin Pohoaţă.

La întoarcerea de la festivalul internaţional de la Bălţi, în duminica Rusaliilor, „Arcanul – USV” a fost prezent la serbarea comunei Miroslăveşti, vatra folclorică a judeţului Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul Universităţii din Suceava „Arcanul - USV”, premiat în cadrul unui festival internaţional din Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 2576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ansamblul Universităţii din Suceava „Arcanul - USV”, premiat în cadrul unui festival internaţional din Republica Moldova5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei