Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj cu premii

Expoziţia-concurs „Vis de copil în casa bunicilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de a XVIII-a ediţie a expoziţiei-concurs de desene „Vis de copil în casa bunicilor”, expoziţie organizată de Serviciul Etnografic al Muzeului Bucovineicu sprijinul Fundaţiei Culturale „Artex”, s-a deschis ieri la Hanul Domnesc, din municipiul Suceava.

 

Muzeul Bucovinei a acordat premii cuprinse între 80 şi 150 de lei

La expoziţia-concurs, cu tema „mă uit la tine şubred vas de lut..., tu, plin de taine şi ştirbit în gură..., olarul, drept pe palma lui te-a pus...”, au participat 135 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani,de la şcolile din municipiul Suceava.

Lucrările, etalate după o selecţie riguroasă pe panouri la parterul Muzeului Etnografic Hanul Domnesc, au fost evaluate de o comisie de jurizare formată din profesori de desen (de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi) şi specialişti din cadrul instituţiei muzeale.

Însoţiţi de părinţi şi bunici, dar şi de cadrele didactice îndrumătoare, copiii, care şi-au identificat desenele în expoziţie, au aşteptat cu nerăbdare momentul premierii.

Juriul, din care au făcut parte Cătălin Alexandru Chifan - preşedinte, Loredana Ceică - secretar, membri fiind Florin Batâr-Rusu, Aurica Croitoru, Mihaela Beldeanu, Maria Cruşninschi, Simona Mera, Iustina Humă şi Irina Ţibulcă, a acordat premiile pe categorii de vârstă.

Premiile, conferite de Muzeul Bucovinei, au fost de 150 de lei (Premiul I), 125 de lei (Premiul II) şi 80 de lei (Premiul III).

 

Premiile s-au acordat la categoriile de vârstă 7-11 ani şi 12-15 ani

La categoria 7-11 ani (clasele I-IV) au fost premiaţi următorii copii: Premiul I - Denisa-Maria Sănduleac (clasa a II-a A, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava) şi Iustina Manolache (clasa pregătitoare B, Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava), Premiul II - Anubis Claudia Stoenescu (clasa a II-a A, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”) şi Claudia Aga (clasa a III-a A, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”), Premiul III - Marian Ivan (clasa a II-a A, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”) şi Miruna Sburlea (clasa pregătitoare C, Şcoala Gimnazială Nr. 10).

La categoria 12-15 ani (clasele V-VIII) s-au acordat următoarele premii: Premiul I - Oana Ghiduş (clasa a VI-a A, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava) şi Guilherme Araujo Regado (clasa a V-a, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”), Premiul II - Alexandra Şendrea (clasa a V-a B, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”) şi Ana Popescu (clasa a VII-a B, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”), Premiul III - Codruţ Arotăriţei (clasa a V-a B) şi Andreea Moisei (clasa a VI-a B), ambii de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, şi Daria Iarina Irimie (clasa a VII-a A, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”).

 

Evenimentul a inclus şi un atelier de teatru, organizat de Fundaţia Culturală „Artex”

Evenimentul a inclus şi un atelier de teatru, organizat de Fundaţia Culturală „Artex”, atelier coordonat de actorul George Marici, în care au fost implicaţi elevii clasei a II-a de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

În cadrul atelierului, Fundaţia Culturală „Artex” a acordat patru premii celor mai activi copii.

Atât expoziţia-concurs, cât şi atelierul de teatru se circumscriu acţiunilor de sustenabilitate a proiectului „Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc - Istorie şi legendă”, derulat de Muzeul Bucovinei împreună cu Fundaţia Culturală „Artex”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia-concurs „Vis de copil în casa bunicilor”.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Expoziţia-concurs „Vis de copil în casa bunicilor”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei