Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2014 - Anul XIX, nr. 87 (5596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emisiune numismatică

Monede dedicate aniversării a 175 de ani de la naşterea regelui Carol I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 14 aprilie, un set de trei monede (aur, argint şi tombac cuprat) şi o monedă din argint dedicate aniversării a 175 de ani de la naşterea regelui Carol I.

 

Cu excepţia valorii nominale, monedele au aversul şi reversul identic

Monedele cu valori nominale diferite (aur - 100 de lei, argint - 10 lei, tombac cuprat - 1 leu) prezintă pe avers un grupaj de imagini care reprezintă momente și realizări din timpul domniei lui Carol I (Războiul de Independență, podul de la Cernavodă, restaurarea bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș și construirea castelului Peleș), stema României, anul de emisiune 2014, valoarea nominală şi inscripția „ROMÂNIA”.

Reversul, comun tuturor monedelor, prezintă portretul regelui Carol I, semnătura acestuia și inscripțiile în arc de cerc „CAROL I” și „175 ANI DE LA NAŞTERE”.

Caracteristicile monedei din argint sunt similare celor aferente monedei din argint care intră în componenţa setului de trei monede.

 

Tirajul emisiunii numismatice este de 250 de seturi de monede şi 250 de bucăţi monede din argint

Monedele sunt ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de monede sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi a casierului central ai BNR.

Tirajul emisiunii numismatice este de 250 de seturi de monede (aur, argint şi tombac cuprat) şi 250 de bucăţi monede din argint.

Preţurile de vânzare sunt 1.900 de lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede, inclusiv broşura de prezentare, şi 310 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint.

Monedele dedicate aniversării a 175 de ani de la naşterea regelui Carol I au putere circulatorie pe teritoriul României, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monede dedicate aniversării a 175 de ani de la naşterea regelui Carol I.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Monede dedicate aniversării a 175 de ani de la naşterea regelui Carol I0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei