Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 apr 2014 - Anul XIX, nr. 85 (5594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şcoala altfel

„Îngerul blond”, în Sala Voievozilor din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala Voievozilor, din incinta Primăriei oraşului Siret, a găzduit, săptămâna trecută, o manifestare dedicată poetului Nichita Stănescu.

Manifestarea, circumscrisă programului „Şcoala altfel”, s-a realizat în cadrul unui parteneriat încheiat între autoritățile locale, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” şi Centrul Cultural „Mihai Teliman” din Siret, cu Liceul Tehnologic „Moldova” şi Colegiul Tehnic „Petru Mușat” din Suceava.

 

Moment special Ioan Mateiciuc - un poem propriu dedicat lui Nichita Stănescu

Programul a cuprins vernisajul expoziţiei de grafică „Respirând cu Nichita”, realizată de artistul plastic Mihai Pânzaru PIM, medalionul liric şi biografic „Îngerul blond”, „Amintiri despre Nichita” - întâmplări din viaţa poetului relatate de prof. Roman Istrati, lansarea volumelor „Motive mitice în lirica românească” şi „Receptarea motivelor mitice în lirica românească. Perspective metodice” - autor prof. Ofelia Florentina Ducec, de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Avându-l ca moderator pe prof. Roman Istrati, manifestarea a fost savurată de cei circa 80 de elevi din clasele terminale, preocupaţi de un eventual subiect Nichita Stănescu la examenul de bacalaureat. 

Un moment special a fost cel al poetului siretean Ioan Mateiciuc, care a recitat un poem propriu dedicat lui Nichita Stănescu.

 

Proiecție PowerPoint, cu un fundal muzical Nicu Alifantis, şi un îndemn la lectură

Medalionul liric şi biografic intitulat „Îngerul blond”, prezentat de prof. Alina Nemţoi, de la Liceul Tehnologic „Moldova”, a constat într-o proiecție PowerPoint, cu un fundal muzical asigurat de compozițiile cantautorului Nicu Alifantis.

După prezentarea celor două cărţi semnate de prof. Ofelia Florentina Ducec de cătrejurnalistul Adrian Popovici (cărţi care au fost achiziționate de Primăria Siret pentru a fi oferite ca premii elevilor merituoşi la sfârșit de an şcolar), autoarea volumelor a îndemnat auditoriul la lectură „pentru descoperirea timpului istoric real și a evenimentelor adevărate”. 

Întreaga acțiune a fost încheiată de directorul Centrului Cultural „Mihai Teliman” din Siret, Mihai Mihăiescu Aniuk, cu o reverență în fața tuturor celor care au pus umărul pentru reuşita manifestării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Îngerul blond”, în Sala Voievozilor din Siret.
 Vizualizări articol: 1019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Îngerul blond”, în Sala Voievozilor din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei