Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

La Şcoala 10

Expoziţie de sculptură în lemn

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava a marcat ziua de 27 februarie, zi în care s-au împlinit 111 ani de la naşterea maestrului Ion Irimescu, prin deschiderea unei expoziţii de sculptură în lemn realizată de eleva Iulia Ciobanu.

 

„O fetiţă minunată şi talentată” care „priveşte lumea cu ochi cercetători şi o însufleţeşte cu creaţiile sale”

Expoziţia, etalată în holul de la intrare, prezintă o serie de lucrări de sculptură executate din crengi şi rădăcini, dar şi din lemn prelucrat, piese care fac dovada imaginaţiei, talentului şi îndemânării Iuliei Ciobanu, elevă în clasa a VII-a A.

Vernisajul expoziţiei, care a avut loc în pauza de la ora 10.00, a reunit în jurul Iuliei, care trăia cu emoţie momentul, conducerea şcolii, cadre didactice şi colegi de clasă, dar şi câţiva invitaţi între care s-au aflat subprefectul Constantin Harasim, Gabriela Teişanu, consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina, şi sculptorii suceveni Toader Ignătescu şi Nicolae Gheorghian.

Iulia Ciobanu, prezentată de profesorul diriginte Rodica Zimbru ca fiind „o fetiţă minunată şi talentată” care „priveşte lumea cu ochi cercetători”, o lume pe care „o însufleţeşte cu creaţiile sale”, sculptează în lemn de câţiva ani şi nu este la prima expoziţie organizată în şcoală.

Aşa cum a subliniat şi directorul şcolii, prof. Dumitru Chiuariu, Iulia este „un copil talentat, care ne încântă cu creaţiile sale”, o elevă cu care şcoala se poate mândri.

 

„Există tineri talentaţi care pot duce mai departe arta lemnului”

Gabriela Teişanu a accentuat faptul că, deşi lemnul se găseşte din abundenţă în Bucovina, meşterii care prelucrează acest material îşi manifestă îngrijorarea că nu au continuatori. Aceştia, a spus ea, „au o teamă nejustificată”, întrucât „există tineri talentaţi care pot duce mai departe arta lemnului”.

O asemenea speranţă este Iulia Ciobanu, „un copil care s-a născut cu o steluţă în frunte”, ce „are talent şi este naturală în ceea ce face” şi care, sub îndrumare bună, va avea, cu siguranţă, un viitor în această artă.

De aceea au şi fost invitaţi meşterii cioplitori şi sculptorii Toader Ignătescu şi Nicolae Gheorghian, pentru a o încuraja şi a o lua sub protecţia lor.

Subprefectul Constantin Harasim i-a urat Iuliei să-şi continue preocuparea pentru sculptură şi a apreciat evenimentul ca fiind „o recunoaştere a talentului” care-i facilitează Iuliei „o lansare în zona artistică pe măsura talentului său”.

 

Iulia Ciobanu a ţinut la piept lucrarea care-i este cea mai dragă, intitulată „Steaua Bucovinei”

Sculptorul Toader Ignătescu, care a spus că, până în prezent, la întrebarea dacă are discipoli răspundea invariabil că nu, nutreşte speranţa că, din momentul de faţă, va avea un continuator, întrucât simte că Iulia poate să-i calce pe urme.

El a remarcat că Iulia este „pricepută în alegerea lemnului” şi are imaginaţie în a valorifica ceea ce-i oferă natura. De aceea i-a adresat invitaţia de a participa la vară la cea de-a X-a ediţie a Taberei de creaţie a meşterilor populari pe care o organizează la cabana sa de la Păltinoasa, tabără care reuneşte artizani şi meşteri ai lemnului din ţară şi din Republica Moldova.

Emoţionată, dar totodată încurajată de cei care au participat la vernisaj, Iulia Ciobanu, care a ţinut la piept lucrarea care-i este cea mai dragă, intitulată „Steaua Bucovinei”, a spus că nu se va opri aici şi va continua să sculpteze în lemn, material în care poate să-şi transpună toate speranţele şi sentimentele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie de sculptură în lemn.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţie de sculptură în lemn5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei