Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Inimă tricoloră

Donaţie de carte către Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” Rezina, din Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.100 de cărţi în limba română au plecat din Suceava şi au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” Rezina, din Republica Moldova.

Acţiunea, care a demarat cu circa trei luni în urmă, în care s-au implicat atât suceveni (directorul Gabriel Cărăbuş, de la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, jurnalistul Marius Şuiu de la Monitorul de Suceava), cât şi parteneri din Republica Moldova (directoarea Galina Davidic, de la  Biblioteca Rezina, Angela Racu, şefa Secţiei Cultură din cadrul Consiliului Raional Rezina), nu ar fi fost posibilă fără implicarea autorităţilor publice locale tutelare, Consiliul Judeţean Suceava (prin sprijinul direct al preşedintelui Cătălin Nechifor), respectiv Consiliul Raional Rezina.

 

Cărţile au fost personalizate cu un autocolant, cu o inimă tricoloră având în interior mesajul „Lectură plăcută!”

Ideea unei donaţii de carte în limba româna pentru comunitatea din Rezina a aparţinut unui grup de oameni inimoşi, români adevăraţi, din localitatea de pe malul Nistrului, în frunte cu Ruslan Roşca, fost student al universităţii sucevene.

La apelul acestora au răspuns Monitorul de Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, biblioteca suceveana demarând, sub patronajul Consiliului Judeţean, o campanie de strângere de cărţi care să fie donate românilor de peste Prut.

Întâmplarea a făcut ca biblioteca suceveană să găsească un partener de nădejde în derularea acestei campanii, şi anume Filiala Suceava a companiei OMV-Petrom România, administratorul acesteia, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, implicându-se activ în această acţiune, care s-a derulat exclusiv pe filiera staţiilor OMV-Petrom din întreaga ţară.

Cele circa 1.100 de cărţi colectate au fost personalizate, prima pagină a fiecăreia fiind marcată cu un autocolant, cu o inimă tricoloră având în interior mesajul „Lectură plăcută!”.

 

„Împreună putem să facem ceea ce separat nu vom putea face niciodată!”

Mobilizarea numărului mare de parteneri a fost posibilă, în primul rând, datorită calităţii deosebite a oamenilor. Un simplu apel emoţionant transmis de un coleg a făcut ca, în doar 14 zile, 210 parteneri să trimită peste 1.000 de cărţi.

În al doilea rând, acţiunea a avut succes întrucât în proiectele de vânzări şi Community Social Responsibility, care se desfăşoară de ani de zile de OMV România şi Petrom, partenerii sunt familiarizaţi cu idea şi gestul de a dărui, de a se implica în comunităţile locale, de a-i face pe cei mai defavorizaţi să nu se simtă singuri.

Şi, în al treilea rând, un rol important l-a avut mesajul prin care Dan Cuşnir le-a cerut colegilor săi să acorde o oră din viaţa lor fraţilor din Republica Moldova: „Vă rog din suflet să le acordaţi o oră din viaţa dvs. celor care au nevoie de carte româneasca. Vă rog să le acordaţi o oră din viaţa dvs. celor care după aproape 70 de ani încă vorbesc limba strămoşească şi încă flutură cu mândrie steagul tricolor. O oră în care să vă daţi seama că nu există gest mai nobil şi mai plin de emoţie decât să oferi unui om o carte. Dar oare cum ne vom simţi când vom oferi unei comunităţi româneşti bucuria şi speranţa de a nu fi singuri? Împreună putem să facem ceea ce separat nu vom putea face niciodată! Suntem diferiţi, gândim diferit, dar suntem puternici pentru ca sufletul nostru poate răzbate dincolo de dificultăţile de zi cu zi!“

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţie de carte către Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” Rezina, din Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 2164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Donaţie de carte către Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” Rezina, din Republica Moldova5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei