Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 ian 2014 - Anul XIX, nr. 20 (5529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Salonul Anual de Artă al Uniunii Artiştilor Plastici - Filiala Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, s-a deschis vineri, de Ziua Unirii Principatelor Române, Salonul Anual de Artă al Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava.

 

„Trebuie să fim mai apropiaţi unii de alţii şi mai uniţi în ale spiritului”

Aşa cum a spus la vernisaj artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedinta filialei artistice sucevene, „aceasta este cea de-a doua ediţie a Salonului Anual care se deschide de Ziua Unirii”, sărbătoare în care „trebuie să fim mai apropiaţi unii de alţii şi mai uniţi în ale spiritului”.

Remarcând faptul că „avem de-a face cu o expoziţie grea, la propriu şi la figurat”, „o expoziţie încărcată”, care reuneşte lucrări realizate în tehnici diferite (pictură, grafică, tapiserie, sculptură, metaloplastie) de 35 de expozanţi, Lucia Puşcaşu a nominalizat participanţii şi a punctat contribuţia fiecăruia.

Un cuvânt aparte a fost rostit pentru regretata colegă Angela Pitariu Bolnavu, „unul dintre membrii de bază ai filialei noastre”, care s-a stins anul trecut, dar care este prezentă cu lucrări pe simeze.

„Chiar dacă Angela, fizic, nu este aici, pentru că Dumnezeu a luat-o dintre noi şi a dus-o între stele, noi o simţim alături de noi”, a spus Lucia Puşcaşu.

 

„Ar trebui ca valorile să revină în centrul oraşului”

Subliniind faptul că în cadrul salonului expun, deopotrivă, artişti maturi, veterani, membri fondatori ai filialei sucevene, alături de tineri, unii dintre ei foşti elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” care au devenit între timp colegi cu foştii lor dascăli, Lucia Puşcaşu şi-a manifestat dezamăgirea că la Suceava „artiştii nu sunt consultaţi şi cooptaţi în comisii de specialitate”, în care să poată lua decizii asupra esteticii urbane.

Ea s-a referit la schimbarea locului Monumentului Martirilor şi Eroilor Bucovinei, realizat de sculptorul Mircea Dăneasă, şi la statuia voievodului Petru I Muşat, care zace în curtea Laboratorului de restaurare şi conservare al Muzeului Bucovinei.

„Ar trebui - a spus ea - ca valorile să revină în centrul oraşului, acolo unde s-au amplasat dughene în care se vinde slănină şi cârnaţi”.

 

Lucrările se remarcă prin „varietatea stilurilor” şi printr-o serie de „puncte de contrast”

Conf. univ. dr. Sabina Fînaru, care s-a prezentat ca fiind „un cititor profesionist preocupat de expresivitatea mai multor tipuri de limbaj artistic”, a prezentat apoi expoziţia, „care seduce de la intrare” şi care s-a „coagulat” pe o temă care vizează spaţiul bucovinean.

Lucrările, cu precădere peisaje etalate într-o „expunere dinamică”, se remarcă prin „varietatea stilurilor” şi printr-o serie de „puncte de contrast”.

Evenimentul, în cadrul căruia s-a anunţat că următoarea expoziţie de la City Gallery va fi cea a artistei plastice Viorica Moruz (care, pe data de 31 ianuarie, va fi premiată de Consiliul Judeţean Suceava cu prilejul Zilei Artelor Bucovinene şi va fi onorată cu titlul de „Aristocrat al Frumosului”), s-a încheiat cu un moment muzical de chitară clasică, susţinut de Florin Ştefan Lupu, elev în clasa a VIII-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Anual de Artă al Uniunii Artiştilor Plastici - Filiala Suceava.
 Vizualizări articol: 1785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Salonul Anual de Artă al Uniunii Artiştilor Plastici - Filiala Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei