Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 ian 2014 - Anul XIX, nr. 17 (5526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Unirea, sărbătorită cu expoziţie de produse tradiţionale din cele trei provincii istorice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca în fiecare an, Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni organizează diferite activităţi dedicate Unirii Principatelor. Sub coordonarea profesorilor Nicoleta Bighiu, Melania Ghinea şi Constantin Bejenaru, ieri au avut loc dezbateri, un recital de muzică populară şi s-au jucat piese de teatru având ca subiect Mica Unirea.

Vernisajul unei expoziţii cu produse alimentare tradiţionale a stârnit curiozitatea elevilor şi cadrelor didactice din şcoală, dar şi din comunitate. Îndrumaţi de profesorii Lăcrămioara Acatrinei-Vasiliu, Amalia Stafie şi Antoneta Melniciuc, elevii claselor a XI-a SA, a XI-a SB şi a XI-a HA au prezentat zeci de produse tradiţionale specifice celor trei provincii istorice, Ardeal, Moldova şi Ţara Românească. Dacă moldovenii au excelat cu sărmăluţe, chişcă, tochitură, murături şi cozonac, la standul de prezentare al ardelenilor cârnaţul ţărănesc, muşchiul afumat şi slănina cu ceapă roşie au adus mulţi degustători. Nici cei din sudul ţării nu s-au lăsat mai prejos, puiul la ceaun, şniţelele, plăcintele cu brânză de oi şi dulciurile de casă fiind însoţite de zaibăr (dar numai pentru adulţi şi pentru degustare) şi compoturi.

Prof. Constantin Bejenaru ne-a declarat: „În fiecare an organizăm o activitate în jurul datei de 24 ianuarie dedicată Unirii Principatelor. Anul acesta, Unirea lui Cuza este marcată prin trei piese de teatru, dar şi printr-o expoziţie culinară cu produse din cele trei regiuni istorice. Sunt expuse produse de panificaţie, produse şi preparate din carne, lapte, peşte şi multe mâncăruri din aceste regiuni, gătite de elevii noştri. Acest concurs este o avanpremieră a concursului gastronomic de pe 9 mai, când 28 de clase vor prezenta produse tradiţionale din cele 28 de state ale Uniunii Europene. Anul acesta concursul de pe 9 mai este la a patra ediţie, până acum participau 27 de clase, dar anul acesta vor fi 28, ultima clasă reprezentând Croaţia, stat care a aderat la UE la 1 iulie 2013”.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unirea, sărbătorită cu expoziţie de produse tradiţionale din cele trei provincii istorice.
 Vizualizări articol: 2100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unirea, sărbătorită cu expoziţie de produse tradiţionale din cele trei provincii istorice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei