Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2014 - Anul XIX, nr. 13 (5522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Arte vizuale

12 artişti din Italia expun pe simezele Galeriei de artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de 12 artişti plastici din Italia, membri ai Mişcării Artistice „Materia Prima”, şi-au etalat lucrările pe simezele Galeriei de artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava, în cadrul unei expoziţii cu genericul „La-nceput, pe când...”.

 

„Prima colaborare a Filialei UAP Suceava cu artişti plastici din Italia”

Expoziţia, care se circumscrie unei acţiuni mai ample dedicate memoriei lui Mihai Eminescu, organizată de Centro Italiano „Leonardo da Vinci” și ARCI 216 Gazzera - Venezia, având ca parteneri Uniunea Artiștilor Plastici (UAP) - Filiala Suceava, Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, Muzeul Județean Botoşani şi Galeria „Ștefan Luchian”, Muzeul Literaturii Române Iași şi Galeriile „Pod-Pogor”, cu sprijinul Consiliilor Județene Botoșani, Suceava şi Iași, al Primăriei municipiului Suceava,al Direcțiilor Județene pentru Culte și Patrimoniu Cultural Național Botoșani şi Suceava şi al Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Botoșani, constituie, aşa cum a spus la vernisaj artista plastică Lucia Puşcaşu, „prima colaborare a Filialei UAP Suceava cu artişti plastici din Italia”.

 

15 lucrări de pictură şi grafică, realizate în tehnici şi pe suporturi diferite

Expoziţia, la vernisajul căreia au participat şase din cei 12 artişti expozanţi, prezintă publicului 15 lucrări de pictură şi grafică, realizate în tehnici şi pe suporturi diferite (pânză, carton, sticlă, hârtie manufacturată).Lucrările expuse sunt semnate de Guido Baldessari, Carlo Bellemo, Libera Carraro, Claudio Cavalieri, Giampietro Cudin, Otello Mamprin, Carlo Marconi, Mariella Martinelli, Giuliano Negretto, Gabriella Santuari, Luciana Zabarella şi Rodica Tănăsescu Vanni.

Vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă, care le-a urat bun venit oaspeţilor italieni în Bucovina, „o zonă renumită pentru monumentele aflate în Patrimoniul UNESCO, cu oameni deosebiţi care au dus faima României în lume”, i-a asigurat că vor avea prilejul „să vadă şi să simtă ospitalitatea bucovineană şi se vor îndrăgosti de aceste locuri”.

La rândul său, Vasile Ilie, consilierul cultural al primarului municipiului Suceava şi directorul Centrului Pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, le-a transmis oaspeţilor salutul edilului sucevean şi le-a propus spre vizitare două obiective reprezentative: Cetatea de Scaun a Sucevei şi Sala Tronului, „unică în România”, de la Muzeul de Istorie Suceava.

 

O emoţionantă revenire la Suceava şi o surpriză pentru oaspeţii italieni

Alexandra Iacob, curatorul expoziţiei, care a spus că sub genericul „La-nceput, pe când...” se organizează manifestări expoziţionale atât la Suceava, cât şi la Botoşani, Ipoteşti şi Iaşi, i-a prezentat pe artiştii participanţi şi i-a invitat să-şi expună impresiile.

Giuliano Negretto, Luciana Zabarella, Mariella Martinelli, Claudio Cavalieri, Rodica Tănăsescu Vanni şi Carlo Bellemo au vorbit despre activitatea lor în cadrul Movimento d'Arte „Materia Prima”, despre arta pe care o practică şi despre participările lor expoziţionale.

Foarte emoţionată a fost Rodica Tănăsescu Vanni, o româncă stabilită de cinci decenii în Italia, absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti (unde i-a avut ca îndrumători pe Ion Frunzetti, Dan Hăulică şi Ion Grigore), care a spus că, în anii studenţiei, când a făcut practică la restaurarea unor monumente din Bucovina, a stat câteva zile la Suceava. 

O surpriză pentru oaspeţii italieni a fost prezenţa la vernisaj a pictorului sucevean Olivian (Liviu) Paveliuc, care de mai bine de 15 ani lucrează în Italia şi care, chiar în aceste zile, are o impresionantă expoziţie personală (100 de lucrări prezentate cu titlul „Lumea secretă a planetelor”), la City Gallery din incinta Shopping City Suceava.

La finalul vernisajului, artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedinta filialei UAP Suceava, a pecetluit această legătură cu artiştii italieni spunând: „Sperăm să ne vedem şi în Italia!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 artişti din Italia expun pe simezele Galeriei de artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
12 artişti din Italia expun pe simezele Galeriei de artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei