Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 287 (5494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

“Galeria Micului Prinţ” s-a deschis la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala “Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni găzduieşte timp de o săptămână expoziţia “Galeria Micului Prinţ”. Vernisajul expoziţiei a avut loc în seara zilei de vineri, 6 decembrie, în prezenţa iniţiatorilor acestei mănifestări, profesorii Anca Şoldănescu şi Constantin-Bogdan Feştilă, printre numeroşii invitaţi afându-se şi primarul fălticenean Cătălin Coman, care a venit cu dulciuri pentru copii.

Povestea expoziţiei a început de la desenul micuţului Nicolae Feştilă, desen postat de tatăl lui, prof. Bogdan Feştilă, pe o reţea de socializare. Pentru că a primit foarte multe aprecieri, cronici favorabile, profesoara Anca Şoldănescu i-a propus prof. Bogdan Feştilă să organizeze o expoziţie în care părinţii “să se laude” cu desenele copiilor.

Sunt expuse lucrări realizate de Irina Iacob, Doriana Floriştean, Matei Apostol, Boris Benţa, Rareş Axinte, Nicolas Tudose, Briana Benţa, Nicolae Feştilă, Ilinca Anton, Ioana Munteanu, Ioana Şoldănescu şi Iustina Mihăilă.

Ca profesor de educaţie plastică, prof. Anca Şoldănescu a spus că prin desen copiii îşi exprimă ideile, sentimentele, desenul fiind un mijloc de comunicare pe care părinţii trebuie să demonstreze că îl preţuiesc.

Tor ea a declarat că “Expoziţia <Galeria Micului Prinţ>este o invitaţie la bucuria de a fi sau de a redeveni copil, la prietenie, pentru că sunt copii de vârste şi de la şcoli diferite, este un îndemn la a ne redeschide sufletul la frumos, este un îndemn să preţuim lucrile simple şi frumoase, să visăm. Este o poveste cu începutul într-un desen şi cu final deschis”.

Prof. Bogdan Feştilă a spus că fiecare copil prezent cu desene în expoziţie are un suflet de mic prinţ, cum este cel al personajului din opera lui Antoine de Saint-Exupery.

“În acea carte se spune că ochii nu pot să vadă limpede ceea ce poate să vadă inima. Copiii aceştia, frumos îmbrăcaţi în costume populare, au pictat cu inimile lor pentru admiratorii lor, care sunt în primul rând părinţii, pentru familiile lor, după care s-au trezit într-o zi frumoasă de 6 decembrie că sunt mici artişti şi au pictat pentru dumneavoastră, dragi admiratori ai lucrărilor lor”, a spus prof. Bogdan Feştilă.

Invitaţii speciali ai evenimentului, Carmen Navrea, Darius Grigoraş, Ioana Munteanu şi Maria Dăscălescu, au realizat un moment artistic dedicat sărbătorilor de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Galeria Micului Prinţ” s-a deschis la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Galeria Micului Prinţ” s-a deschis la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei