Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 284 (5491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Lansare de carte şi expoziţie de grafică, astăzi, la Old Times

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Old Times, începând cu ora 14:00, are loc astăzi lansarea cărţii „Timp haşurat”, semnat de Lorena Mureşan, precum şi o expoziţie de grafică, realizată de eleva Teodora Holenciuc. Ea a asigurat şi grafica volumului de poezii „Timp haşurat”.

Prof. univ. dr. Rodica Nagy, care a scris prefaţa volumului de poezii, este de părere că „plasat în aşteptarea miraculoasei deschideri spre paradisul cuvintelor, cititorul volumului semnat de Lorena Mureşan va fi condus, uneori cu fermitate, alteori cu blândeţe caldă, spre tărâmuri ale reveriei ce se multiplică pe măsură ce trăirea interioară devine tot mai expusă empiricului cotidian”.

Poezia parcurge trei etape din viaţa autoarei, după cum a spus prof. Rodica Nagy, cea a iubirii, a căutărilor interioare spre a-şi defini sinele (Scrisorile, Luntraş în căutarea dorinţei, Copil liană, Lupt pentru aripile cuvintelor mele), apoi se poate constata amprenta copilăriei care se încrustează dominant în gândurile autoarei, transpuse sub cel puţin două aspecte, cel care recreează spaţiul rural al timpului petrecut lângă bunici şi cel tributar formării prin şcoală, lecturi din creaţie romantică (Transhumanţa turmelor de brazi, Testament pe trunchi de păpădie, Cana de lut, Stăteam după bunicul) şi ultima etapă a creaţiei, mai profundă, alternând echilibrarea sentimentelor cu disperarea resemnată uneori.

 

Profunzime şi inovaţie

„În această ultimă parte, tema morţii, a trecerii, a ireversibilităţii existenţei noastre cotidiene este tot mai prezentă şi se adaugă celorlalte teme fundamentale, prezente nu numai în poezia volumului de faţă, ci în toată poezia contemporană şi cea de oricând (Viziune cu propria proiecţie, Curând mă vor risipi vânturile, Numărătoare)”, a completat Rodica Nagy.

Volumul de poezie contemporană „Timp haşurat” este tabloul unui proiect de debut ambiţios şi se oferă cititorului, într-o grafică impecabilă, ca o promisiune a unei experienţe viitoare.
Teodora Holenciuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ciprian Porumbescu” Suceava, aduce un plus de valoare cărţii, prin aceeaşi profunzime şi inovaţie, dar de această dată din frumuseţea culorii şi a liniilor. O parte din lucrările Teodorei ce vor fi expuse astăzi sunt prefaţa multor poezii din volumul semnat de Lorena Mureşan, dar vor fi expuse şi alte lucrări, premiate la concursuri, sau care au făcut obiectul altor expoziţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte şi expoziţie de grafică, astăzi, la Old Times.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare de carte şi expoziţie de grafică, astăzi, la Old Times0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei