Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 282 (5489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire de suflet

„Cu Bucovina în inimi”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, Centrul Cultural Bucovina şi Asociaţia de Cultură, Artă şi Tradiţii „Ciprian Porumbescu” au organizat, pe 28 noiembrie, acţiunea „Cu Bucovina în inimi”, manifestare prilejuită de sărbătoarea Unirii Bucovinei cu România. În deschiderea acţiunii culturale, care a avut loc la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, prof. univ. dr. Florin Pintescu a vorbit despre semnificaţia istorică a acestei zile, despre aniversarea a 95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, după care a urmat vernisajul expoziţiei „Cântec de Bucovina”, al artistului plastic sucevean prof. Camelia Rusu Sadovei.

În partea a doua a acţiunii a urmat un spectacol artistic susţinut de Formaţia de dansuri „Bluhende Knospen” a Forumului German Suceava, Grupul vocal polonez „Soloceanca” din Soloneţu Nou, Grupul vocal „Vesenka”, al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, coordonat de prof. Lucia Mihoc. Coordonatoarea formaţiei poloneze a fost Ana Zielonka, asistent cultural la Uniunea Polonezilor din România.

La final, Ziua Bucovinei a fost încununată cu un recital al Doinei Lavric, fiica învăţătorilor Fodor din Lisna, ţinutul Botoşanilor. Însoţindu-se întotdeauna de cobză, în spectacole sau recitaluri, Doina Lavric cântă şi povesteşte, preocupată ca, după cum spune ea, „lumea asta a mea, bine rostuită ori poate, cine ştie, altfel rostuită, ar putea să dispară…”.

 

“Am reuşit să aducem un crâmpei de Bucovina veritabilă”

Camelia Rusu Sadovei le-a spus celor prezenţi că este onorată că s-a născut, a crescut şi a învăţat în Bucovina. „Sunt mândră că sunt bucovineancă, şi spun asta atât în ţară, cât şi în afara graniţelor, pe unde călătoresc. Lucrările mele cuprind informaţii vizuale legate de obiecte şi de tradiţii care ţin de toate culturile şi etniile judeţului nostru”, a completat artistul plastic.

Spectacolul folcloric, o adevărată explozie de culoare, de cântec, a impresionat auditoriul, care a aplaudat îndelung evoluţia tuturor artiştilor invitaţi.

Consultant artistic - Artă populară la Centrul Cultural "Bucovina", Gabriela Teişanu, principalul organizator al acţiunii „Cu Bucovina în inimi”, ne-a spus că a ales acest titlu pentru că „Bucovina continuă să fie întreagă în inimile noastre. Frumuseţea ei va exista atâta timp cât iubirea pentru ea va fi perpetuată în inimile şi conştiinţa urmaşilor noştri”. Gabriela Teişanu i-a felicitat pe toţii participanţii la acţiune „pentru momentele artistice oferite. Cred că am reuşit să aducem un crâmpei de Bucovina veritabilă, care a fost vestită din totdeauna pentru armonia interetnică ce a domnit aici”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cu Bucovina în inimi”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Cu Bucovina în inimi”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei