Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 261 (5468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Arte vizuale

Jurnalul galeriilor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeriile de artă sucevene, cu program permanent de expunere, prezintă pe simeze, la sfârşitul primei decade a lunii lui Brumar, câteva expoziţii care merită atenţia publicului vizitator.

 

Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică „Bucovina”

La Muzeul de Istorie Suceava poate fi văzută, până pe data de 25 noiembrie, într-o prezentare selectivă care etalează central lucrările premiate la cea de-a VII-a ediţie, Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică „Bucovina”, cu tema “Cine va salva Pământul? Noi sau ei?”.

Expoziţia-concurs, organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, a antrenat la ediţia din acest an 190 de caricaturişti, din 50 de ţări, cu 539 de lucrări.

Laureaţii sunt Sasha Dimitrijevic, din Serbia (Premiul Bucovina), Luc Descheemaeker, din Belgia (Menţiune 1), Steffen Jahsnowsk, din Germania (Menţiune 2), şi Mark Lynch, din Australia (Menţiune 3).

 

Expoziţia de pictură în acuarelă „Prin Bucovina”

La City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, s-a deschis cu câteva zile în urmă expoziţia de pictură în acuarelă cu genericul „Prin Bucovina”, care prezintă publicului lucrările circumscrise ciclului „Bucovina”, a artistului plastic sucevean Dumitru Rusu.

Expoziţia, organizată de Shopping City şi Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava, etalează 95 de acuarele care ilustrează peisajul bucovinean, cu cromatica specifică anotimpurilor.

Ampla desfăşurare vizuală, pe care criticul de artă ieşean Valentin Ciucă a prezentat-o la vernisaj ca fiind o expoziţie „densă în comunicare”, ar putea avea ca fundal sonor „muzicile serafice ale sfinţilor”, simfoniile lui George Enescu sau creaţiile instrumentale armonice inspirate de cele patru anotimpuri ale lui Vivaldi.

Expoziţia, apreciată ca un eveniment de referinţă pentru creaţia plastică din această zonă, marchează momentul împlinirii vârstei de 75 de ani a profesorului Dumitru Rusu.

 

Expoziţie de pictură la Galeria de Artă „Ion Irimescu”

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava se află pe simeze expoziţia de pictură a artistului plastic fălticenean Gabrel Baban.

Expoziţia, care - ca şi cea de la Shopping City - marchează aniversarea zilei de naştere a artistului, etalează 38 de lucrări în ulei, cu precădere peisaje şi scene rustice.

Pictura lui Gabrel Baban, despre care criticul de artă Valentin Ciucă scrie în „Dicţionarul artelor frumoase din Moldova” că „respectă elementele de bază ale culorii locale şi-i adaugă accentele revelatoare ale personalităţii”, se remarcă printr-o cromatică marcată de „sobrietate, eleganţă şi sugerează ritmurile de profunzime şi respiraţia naturii”.

 

Expoziţia de pictură şi grafică „Acorduri afective”

„Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Complexului Comercial Zimbru Suceava, prezintă în intervalul 8 noiembrie - 16 decembrie expoziţia cu genericul „Acorduri afective”.

Expoziţia, organizată de „Galeria Tuturor - fără resentimente” şi Griffon Engraving Art, etalează 30 de lucrări de pictură şi grafică realizate de artiştii plastici suceveni Iosif Csukat şi Tiberiu Cosovan.

Picturile în ulei ale lui Iosif Csukat (peisaje, naturi statice şi flori) şi lucrările de grafică ale lui Tiberiu Cosovan (linogravuri care ilustrează imobile şi secvenţe urbane din Suceava de altădată) alcătuiesc împreună tabloul sentimental al provinciei.

Dacă lucrările de pictură au titluri ca „Iarna la Burdujeni”, „Case bucovinene”, „Casă veche”, „Natură statică” sau „Natură moartă cu mere”, linogravurile (circumscrise ciclului „Suceava - caligrafii sentimentale”), interpretări plastice ale unor imagini de arhivă, prezintă o serie de obiective arhitectonice, case şi prăvălii de pe vechile străzi sucevene.

 

Expoziţia „Stiluri în perspectivă”

La Iulius Mall Suceava este etalată expoziţia cu genericul „Stiluri în perspectivă”, realizată de Valentin-Cozmin Agheorghiesei.

Expoziţia, organizată de Iulius Mall Suceava, Alianţa Pro Bucovina şi Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, prezintă 25 de lucrări de pictură şi grafică executate în cărbune şi peniţă, creaţii în care tânărul artist abordează, de la concret la abstract, peisajul, portretul şi compoziţia. 

Valentin-Cozmin Agheorghiesei, plastician amator sucevean, este operator imagine la Intermedia TV, iar pasiunea pentru artele vizuale este vădită şi prin apropierea de arta cinematografică. Conştient de necesitatea căutărilor sale artistice ca exerciţiu pentru exprimarea stilistică proprie, Valentin-Cozmin Agheorghiesei şi-a intitulat prima sa expoziţie personală „Stiluri în perspectivă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalul galeriilor sucevene.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Jurnalul galeriilor sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei