Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de pictură

„Mirajul naturii”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava s-a deschis joi după-amiază expoziţia de pictură cu genericul „Mirajul naturii”, a artistului plastic sucevean Anghel-Vasile Siminiuc.

 

Expoziţia etalează 33 de lucrări executate în pastel şi culori de ulei, peisaje şi flori

Expoziţia, care etalează 33 de lucrări executate în pastel şi culori de ulei (peisaje şi flori), vine în siajul celor două expoziţii ale Taberei de pictură de la Pătrăuţi (tabără organizată în intervalul 5-17 august a.c. de Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava), la care Anghel-Vasile Siminiuc a participat alături de artiştii Dumitru D. Bostan, Cătălin Alexandru Chifan, Oana Chinchişan, Anton Costân, Ioan Coţofan, Ion Grigore, Oana Ruxandra Hrişcă, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Mihai Pînzaru PIM, Puşa Pîslaru, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu-Sadovei, Liviu Suhar şi Constantin Ungureanu BOX.

Totodată expoziţia se suprapune peste cea de la City Gallery, care prezintă lucrările Salonului Internaţional al Profesorilor de Arte Vizuale 2013, la care artistul este prezent în calitatea lui de dascăl, sau de „instructor de copii”, aşa cum spune el.

 

O expoziţie în care „se simte parfumul fânului proaspăt cosit” şi pulsează istoria Sucevei

Şi întrucât Anghel-Vasile Siminiuc a avut în luna august şi o expoziţie personală la Muzeul Marinei Române din Constanţa (expoziţie organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, prin care s-au pus bazele unui parteneriat cultural Bucovina-Dobrogea), vicepreşedintele CJ Ilie Niţă a ţinut să-l felicite pe artistul pe care-l consideră ca fiind „unul dintre marii şi valoroşii graficieni ai Bucovinei”, un grafician care „ne surprinde acum cu o expoziţie de pictură”, cu peisaje în care, pe de-o parte, „se simte parcă parfumul fânului proaspăt cosit”, iar pe de alta pulsează istoria Sucevei.

Felicitări pentru expoziţie i-a adresat şi Ex. Sa Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, care l-a apreciat ca „prieten şi Om, cu literă mare”, oferindu-i în dar un album tipărit în Ucraina despre Bucovina şi bucovineni.

 

Un artist „îndrăzneţ, detaşat”, care „ştie să iasă din banal şi să facă prin lucrările lui un spectacol”

Lucia Puşcaşu, preşedinta Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România, a subliniat faptul că Anghel-Vasile Siminiuc face parte dintre „puţinii membri ai filialei sucevene care deschide expoziţii în alte oraşe din ţară”, un artist care „a crescut şi şi-a îmbogăţit experienţa prin tot ceea ce face”.

Ea a remarcat faptul că „natura constituie izvorul cel mai important pentru artă” şi a făcut referire la tabăra de pictură de la Pătrăuţi, în cadrul căreia toţi artiştii participanţi „au lucrat cu mare drag”.

„Anghel-Vasile Siminiuc - aşa cum a spus apoi artistul plastic Constantin Ungureanu BOX - nu vine cu motive noi, dar are mereu alte interpretări”. El este „îndrăzneţ, detaşat, ştie să iasă din banal şi să facă prin lucrările lui un spectacol”. Ştie „să lege detaliul de ansamblu” şi să creeze „o lume spectaculoasă”.

 

Prin lucrările lui cu „muzicalitate mozartiană”, reuşeşte „să se împace cu noi, cititorii de imagine”

Anghel-Vasile Siminiuc, care, aşa cum a accentuat Constantin Ungureanu BOX, „nu trădează grafica prin pictură, întrucât păstrează desenul”, „redă iluzia că ne oferă imaginea reală a lucrurilor” şi reuşeşte, prin lucrările lui, care au o „muzicalitate mozartiană”, „să se împace cu noi, cititorii de imagine”.

Expoziţia „Mirajul naturii” poate fi vizionată pe simezele Galeriei de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava până pe data de 6 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mirajul naturii”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Mirajul naturii”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei