Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tururi de muzeu gratuite

Astăzi este „Ziua porţilor deschise la Muzeul de Ştiinţele Naturii” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Astăzi este „Ziua porţilor deschise la Muzeul de Ştiinţele Naturii” din Suceava, unde vizitatorii vor putea face tururi de muzeu gratuite. Ziua cooperării europene, sărbătorită oficial pe 21 septembrie, este o sărbătoare a realizărilor regiunilor și țărilor europene care colaborează la nivel transfrontalier.

După cum ne-a spus Carmen Bădăluţă, muzeograf în cadrul departamentului de proiecte cu finanţare externă de la Muzeul Bucovinei, pentru prima dată, ziua de 21 septembrie va fi celebrată în aceeași zi în toată Europa, atât în statele membre ale Uniunii Europene, cât și în țările vecine.

Această sărbătoare reprezintă o inițiativă europeană, aflată la a doua ediție, și se realizează prin desfășurarea, în aceeași perioadă de timp, de activități dedicate publicului larg și în mod special comunităților din ariile eligibile ale programelor finanțate prin Obiectivul ”Cooperare Teritorială Europenă” și Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat. Motto-ul celebrării în spiritului european al cooperării este: “La graniţe, ne dezvoltăm împreună: Să participăm!”.

 

Materiale informative despre proiectele transfrontaliere

La Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Cooperării Europene, se poate vizita şi expoziţia Muzee în aer liber Suceava-Cernăuţi. Astăzi, organizatorii vor distribui publicului vizitator materiale publicitare/informative despre proiectele transfrontaliere implementate sau în curs de implementare. Expoziţia prezintă imagini cu obiective de arhitectură tradiţională din cele două muzee în aer liber. Organizată de Muzeul Bucovinei, expoziţia va putea fi vizitată până pe 28 septembrie. Carmen Bădăluţă a explicat că expoziţia este un produs al proiectului „Moştenire tradiţională comună – element de promovare europeană”. „Este vorba  de promovarea arhitecturii tradiţionale din regiunea de graniţă, Suceava şi Cernăuţi. Sunt planşe cu imagini din cele două muzee. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască arhitectura tradiţională care se găseşte în Muzeul Satului Bucovinean şi arhitectura tradiţională existentă în Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi”, a completat muzeograful.

 

Tururi de muzeu gratuite

Şefa secţiei de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Bucovinei, Angela Anea,

ne-a spus că Muzeul de Ştiinţele Naturii este îndrăgit de publicul sucevean, aşa că sunt aşteptaţi mulţi vizitatori. „Sucevenii pot vizita, până pe 27 septembrie, expoziţia temporară cu genericul <Insectele-hrană şi medicament>. Insectele reprezintă o sursă de hrană pentru plantele carnivore, dar şi pentru alte insecte, păsări, animale şi chiar pentru om, iar în ultimul timp din ţesuturile insectelor se extrag diverse substanţe utilizate la fabricarea medicamentelor şi produselor cosmetice.

Expoziţia, care prezintă insecte, dar şi păsări şi mamifere din patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava, oferă informaţii şi fotografii despre lumea captivantă a insectelor”, ne-a spus Angela Anea.

Astăzi poate fi vizitată şi expoziţia de bază, alcătuită din prima sală, sala cristalelor, unde pot fi văzute frumoase exemplare de flori de mină, în special din Baia Mare, dar nu numai, şi din alte colţuri ale lumii.

 

„Avem, din deşertul Sahara, un frumos trandafir al deşertului, dar avem şi nişte geode foarte frumoase din Brazilia. Sunt exponate care plac. Mai avem şi câteva piese de faună fosilă şi floră fosilă interesante, mai ales din punct de vedere ştiinţific, dar şi estetic. Apoi, avem dioramele, cu care ne mândrim, pentru că sunt foarte frumoase, cu aspecte din pădurile din Bucovina. Copiii, în general, îndrăgesc aceste diorame, pentru că avem expuse animale din multe specii, animale cunoscute sau mai puţin cunoscute, care pot fi admirate. Aici, copiii pot afla mai multe lucruri despre ele”, a completat şefa Muzeului de Ştiinţele Naturii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi este „Ziua porţilor deschise la Muzeul de Ştiinţele Naturii” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Astăzi este „Ziua porţilor deschise la Muzeul de Ştiinţele Naturii” din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei