Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 215 (5422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Clubul Artelor Vizuale

Prezenţă numeroasă la prima expoziţie fotografică a suceveanului Tibi Vântur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava a avut loc sâmbătă seară vernisajul expoziţiei de fotografie „Portret”, realizată de tânărul sucevean Tibi Vîntur, absolvent al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, promoţia 2013, student în anul I la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, specializarea Fotografie şi Videoprocesarea computerizată a imaginii. Tema centrală a expoziţiei, care cuprinde aproximativ 40 de lucrări conturate pe baza anumitor tematici şi motive, este portretul, dar şi fotografia de fashion şi beauty. Tânărul Tiberiu Ciprian Vîntur, aflat la prima expoziţie personală, s-a bucurat de un public numeros, de oameni care l-au felicitat şi l-au încurajat să-şi urmeze drumul şi pasiunea.

 

„Ai trecut de linia amatorismului”

Moderatoarea evenimentului a fost jurnalista Oana Şlemco, la rândul ei pasionată de fotografie, care, cu amabilitate, i-a prezentat pe invitaţii care au dorit să spună câteva lucruri despre Tibi Vântur, dar mai ales despre prima lui expoziţie. Dacă profesoara Tatiana Vîntur, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, dar şi mătuşa tânărului artist, i-a recomandat lui Tibi să îşi păstreze rigoarea în ceea ce face, să experimenteze, să exerseze, să fie perseverent, iar atunci când îşi doreşte ceva cu adevărat, să facă tot posibilul pentru a-şi atinge visul, Brânduşa Dăscălescu, gazda expoziţiei, le-a amintit celor prezenţi că Tibi îşi are rădăcinile la Clubul Artelor Vizuale. „A ştiut să persevereze, şi-a dorit arhitectura, dar a ales fotografia, ceea ce ne face să credem că munca noastră nu a fost în zadar”, a spus Brânduşa Dăscălescu. Profesorul Iulian Asimionesei, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava,  formator al lui Tibi Vîntur, a spus că, în final, „pasiunea lui a ieşit la iveală”. „Ai trecut de linia amatorismului. Se întrevede un drum bine conturat, pe care tu vrei să-l urmezi. Păstrează clipa prin fotografiile tale”.

Cuvinte frumoase despre Tibi Vîntur a spus şi fosta lui profesoară de limba română Domnica Oniga: „Preţuiesc la Tiberiu sensibilitatea, rigoarea, tenacitatea. El şi-a făcut din perfecţiune un ideal. Poetul Lucian Blaga spunea: <Doamne, să nu mă laşi niciodată să fiu mulţumit cu mine însumi!> Eu cred că sunetul numelui tău îl vom mai auzi”.

 

„Peste maxim 2-3 ani, mă văd lucrând la o revistă precum Vogue, Harper's Bazaar sau Elle”

Autorul expoziţiei „Portret” a povestit că prima lui încercare în „arta fotografică” s-a petrecut când avea 8 ani. Rămas singur acasă, a găsit un aparat foto cu film şi, din balcon, a făcut fotografii, până a terminat filmul. „Anii au trecut, pasiunea mea pentru fotografie a fost cea care m-a determinat să îmi improvizez şi mai apoi să îmi amenajez un studio foto. A început ca un hobby pentru peisaje, fotografii macro şi natură şi s-a transformat într-o adevărată pasiune pentru fotografia de portret, fotografia de modă şi de beauty”, a spus Tiberiu Vîntur. 

Foarte optimist, sigur pe ceea ce face, dar mai ales pe ce vrea să facă în viitor, tânărul sucevean a spus că îşi doreşte să lucrez ca fotograf pentru o revistă cunoscută, pentru o agenţie de modele, pentru o companie de beauty. „Peste maxim 2-3 ani, mă văd lucrând la o revistă precum Vogue, Harper's Bazaar sau Elle, având un studio mai performant, la cele mai înalte standarde posibile. Punctele mele forte sunt cu siguranţă pasiunea şi seriozitatea, pentru că iubesc cu adevărat ceea ce fac şi nu voi renunţa niciodată”, a completat Tibi Vîntur.

 

“Tibi foloseşte suportul uman pentru a promova nişte produse”

Artistul Victor T. Rusu a vorbit mai întâi despre fenomenul fotografiatului, care este la îndemâna oricui, şi fotografia ca artă. „Tibi foloseşte suportul uman pentru a promova nişte produse, un ruj, o pieptănătură, dă utilitate fotografiei. El şi-a creat o nişă, fotografia de produs (cosmetic, vestimentaţie), şi-a construit un laborator şi cu destulă precizie foloseşte lumina artificială”, a spus Victor T. Rusu, care i-a dorit tânărului să ajungă cât mai curând pe prima pagină din Vogue.

Artistul plastic sucevean Constantin Ungureanu BOX şi-ar fi dorit ca Tiberiu Vîntur „să construiască o imagine poetică”, cu ajutorul aparatului de fotografiat. „Tiberiu face fotografie de reclamă. Nu face o imagine artistică, nici documentară. Nu caută liricul, caută prozaicul. Eu îi recomand imaginea poetică, să caute misterul...”, a încheiat artistul.

Expoziţia poate fi vizitată la Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava până pe 22 septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezenţă numeroasă la prima expoziţie fotografică a suceveanului Tibi Vântur.
 Vizualizări articol: 2544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Prezenţă numeroasă la prima expoziţie fotografică a suceveanului Tibi Vântur3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei