Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Shopping City Suceava

Ariile protejate din Bucovina, „vedetele” unei expoziţii de artă vizuală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, a avut loc miercuri, la ora 17.00, vernisajul Expoziţiei - concurs de artă vizuală „Ecoturism Art”.

Fotografiile şi desenele realizate de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, ai Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu”, dar şi ai altor unităţi şcolare din municipiul Suceava şi din judeţ (Siminicea, Slătioara), le propun vizitatorilor o călătorie, în imagini, prin zone deosebite ale judeţului Suceava – ariile protejate.

Expoziţia, organizată de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Suceava, poate fi vizitată în perioada 4 - 22 septembrie 2013.

Managerul proiectului „Ariile protejate din Bucovina în secvenţe picturale”, Camelia Răceanu, a explicat celor prezenţi că în judeţul Suceava sunt peste 20 de arii protejate, dintre care cele evidenţiate în lucrările expuse sunt Ponoarele, zona Rarăului - cu Pietrele Doamnei şi Peştera Liliecilor, Codrii Seculari Slătioara, Parcul Naţional Călimani – cu rezervaţia 12 Apostoli, precum şi Tinovul Poiana Stampei.

„Călătoria propusă nu este doar o parcurgere a unor zone atractive, ci şi o călătorie educativă, din care privitorii sperăm să înţeleagă cât de importantă este fiecare piesă, indiferent de cât de micuţă ar fi, din angrenajul acesta extraordinar care este natura”, a spus Camelia Răceanu.

La vernisajul expoziţiei din City Gallery a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care i-a felicitat pe organizatori dar şi pe participanţi pentru rezultatele muncii lor:

„Cred că este prima oară când vorbim, la Suceava, de asocierea ecoturism art şi este foarte bine că mergem pe acest impact vizual, pentru că o fotografie spune cel puţin cât o mie de cuvinte. Îmi doresc ca acest concept să meargă mai departe şi aveţi tot sprijinul nostru”.

Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, a anunţat că toate lucrările expuse au fost achiziţionate de instituţia pe care o conduce şi vor intra într-un circuit expoziţional la nivel naţional, urmând să aibă rezervat şi un loc aparte pe site-ul CCB.

Expoziţia - concurs de artă vizuală „Ecoturism Art” a fost realizată în cadrul proiectului „Ariile protejate din Bucovina în secvenţe picturale”, program Spaţii verzi – Componenta Arii Protejate Naturale, proiect implementat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”, în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Călimani, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, Direcţia Silvică Suceava şi Shopping City Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ariile protejate din Bucovina, „vedetele” unei expoziţii de artă vizuală.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ariile protejate din Bucovina, „vedetele” unei expoziţii de artă vizuală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei