Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ziua Mărcii Poştale Româneşti

Emisiunea filatelică „Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Mărcii Poştale Româneşti este marcată în acest an printr-o emisiune de mărci poștale dedicată spiritualității românești și frumuseților ecleziastice de pe teritoriul României.

Este vorba de emisiunea aniversară de mărci poştale „Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției”, emisiune introdusă în circulaţie din data de 15 iulie a.c., alcătuită din două mărci poștale cu valorile nominale de 3,60 lei și 14,50 lei.

Considerată de Nicolae Iorga ca fiind „una din cele mai frumoase biserici, opera unui arhiereu artist”, Biserica Mănăstirii Antim a fost ridicată între anii 1713-1715, pe baza planurilor realizate de mitropolitul Antim Ivireanul, reprezentând o mărturie elocventă a vieții bucureștene de la începutul secolului al XVIII-lea.

Numele mănăstirii este legat de moaștele mai multor sfinți găzduite aici, precum și de personalități și evenimente ce au marcat istoria națională.

Încă din 1950, mănăstirea devine Paraclis Patriarhal, reședintă Episcopală, iar astăzi găzduiește, în Palatul Sinodal, Biblioteca și Arhivele Sfântului Sinod.

Emisiunea filatelică machetată de Mihai Vămăşescu şi Stan Pelteacu a fost emisă într-un tiraj total de 32.480 de mărci poştale, din care 10.880 tipărite în coli de 32 de timbre, 20.800 tipărite în mini-coli de patru timbre şi 800 de mărci poştale în coliţe dantelate (400 de coliţe).

Au fost realizate şi 700 de plicuri (FDC), din care 300 echipate cu timbrele emisiunii numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi” şi 400 în album filatelic cu ştampila „prima zi” aplicată în clar in folio aur.

Emisiunea de mărci poştale „Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea filatelică „Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției”.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea filatelică „Mănăstirea Antim - 300 de ani de la începerea construcției”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei