Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 169 (5376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Arte vizuale

Jurnalul galeriilor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeriile de artă sucevene, cu program permanent de expunere, etalează, în miez fierbinte de iulie, o suită de expoziţii de o mare diversitate.

 

„Natură şi spirit”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava

Galeria de Artă „Ion Irimescu”, din municipiul Suceava,prezintă publicului sucevean, încă de luna trecută, expoziţia de pictură, grafică şi artă fotografică „Natură şi spirit”, realizată de un trio familial: Eugen, Codrin şi Andra Mircea.

Dacă Eugen Mircea (care, aşa cum spune criticul de artă Valentin Ciucă, „este structural un spirit reflexiv, la care meditația se traduce în recuperări pe scară vastă a timpului ireversibil”), seniorul acestei triade artistice (care şi-a marcat prin această expoziţie trecerea pragului vârstei de 65 de ani), expune lucrări de acuarelă, fiul său, Codrin, se prezintă cu pictură (în tehnică mixtă) şi cu câteva lucrări delicate de grafică, iar Andra Mircea, artist fotograf, etalează 11 fotografii, imagini care vizează (cu o singură excepţie) spaţiul vest-european.

 

„Drum Împărătesc”, la Galeria „Bucovina” din incinta Palatului Administrativ

Galeria „Bucovina”, din incinta Palatului Administrativ, găzduieşte expoziţia „Drum Împărătesc”, realizată de artistul plastic humorean Radu Bercea, o impresionantă curgere cromatică alcătuită din 60 de lucrări în acuarelă, care vizează peisajul bucovinean decupat, deopotrivă, de pe traseul drumului civilizator din vremea administraţiei austriece, dar şi de pe imaginarul „drum împărătesc acoperit cu prund de argint şi bătut cu pulbere de raze”, din basmul eminescian „Făt-Frumos din lacrimă”.

Desfăşurarea peisagistică, pe care scriitorul Ion Drăguşanul a apreciat-o ca fiind cea mai frumoasă expoziţie de acuarelă pe care a văzut-o vreodată, se circumscrie seriei de manifestări culturale cu genericul „Sărbătorile Memoriei”.

 

Expoziţia internaţională „Adevăr - Compasiune - Toleranţă”, la City Gallery

City Gallery, de la Shopping City Suceava, prezintă publicului expoziţia internaţională de artă cu genericul „Adevăr - Compasiune - Toleranţă”, o manifestare vizuală care transmite un puternic mesaj pentru susţinerea practicanţilor Falun Gong.

Expoziţia, care etalează circa 40 de fotocopii pe pânză (care respectă dimensiunile lucrărilor originale) după picturile în ulei şi acuarelele realizate de un grup de artişti din întreaga lume care împărtăşesc o anumită viziune, prezintă contrastul dintre serenitatea practicii Falun Gong sau Falun Dafa (disciplină tradiţională de meditaţie şi auto-îmbunătăţire a corpului şi a minţii interzisă în China) şi persecuţiile şi tortura îndurate de membrii acestei mişcări. Expoziţia „Adevăr – Compasiune - Toleranţă” este itinerată, începând cu anul 2004, prin mai multe ţări ale lumii.

 

Sorin Ursan Delaclit expune la „Galeria Tuturor - fără resentimente”

La „Galeria Tuturor - fără resentimente”, din incinta Complexului Comercial „Zimbru” Suceava, galerie care s-a deschis şi a intrat în circuitul cultural al urbei în primăvara acestui an, poate fi văzută expoziţia de artă plastică cu genericul „Despre mine”, a artistului sucevean Sorin Ursan Delaclit.

Sunt expuse 24 de lucrări, peisaje şi naturi statice, dar mai cu seamă portrete  executate în pastel şi grafit, portrete „cuminţi”, care nu se circumscriu graficii satirice a binecunoscutului caricaturist şi tenor sucevean.

 

„Pictorul crizantemelor”, pe simezele galeriei Casei de Cultură „Platon Pardău”

Pe simezele galeriei Casei de Cultură „Platon Pardău”, din municipiul Vatra Dornei, sunt expuse aproximativ 70 de lucrări (peisaje, naturi statice, compoziţii şi tablouri cu flori) pictate de Ştefan Danilevici, inginerul pensionar sucevean care sfidează boala Parkinson.

Ştefan Danilevici, supranumit „pictorul crizantemelor”, a reuşit să îmblânzească boala prin mirajul culorilor, iar demersul său nu trebuie privit doar ca un simplu exerciţiu artistic, ci ca rezultatul unui foarte mare efort de reflecţie şi autocontrol care îi conferă o stare de relaxare, îl linişteşte şi-l face să ignore boala care îl afectează. Lucrările sale au fost prezentate publicului în expoziţii personale sau colective, Ştefan Danilevici fiind deja un nume cunoscut la saloanele anuale ale artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalul galeriilor sucevene.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Jurnalul galeriilor sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei