Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Debut

Prima zi de spectacole, la Zilele Municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Piaţa „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni a început joi seria celor patru zile de spectacole incluse în programul Zilele Municipiului Fălticeni. Prima care a urcat pe scenă a fost Dorina Hornea, după care, sub genericul „Tineri solişti de muzică populară din Fălticeni”, solistul la trompetă Rareş Atomei, colaborator al Ansamblului „Ciprian Porumbescu” şi pregătit de Trifan Leancă şi Florin Sumanariu, a „sunat” adunarea la scenă.

Membru al Ansamblului „Ciocârlia Junior” din Bucureşti, Eusebiu Gafiţa, revine de fiecare dată cu drag în oraşul în care s-a născut şi a copilărit, pentru „a cânta câteva piese din sufletul meu de copil pentru dumneavoastră”. El a dat startul cântecelor şi jocurilor populare. Maria Isabela Merlă a încântat audienţa cu melodiile de pe primul ei CD, „Buna mea măicuţă”, lansat de curând. Albumul, care cuprinde 15 piese muzicale, reprezintă munca ,,de suflet" a interpretei, împreună cu orchestra “Ciprian Porumbescu”, dirijor Costache Petru, pe el regăsindu-se piese muzicale din zona Fălticeni, dar şi piese dedicate mamei şi bunicii.

 

Tinere speranţe ale folclorului sucevean

Şi Valentin Bertea a venit cu noutăţi, interpretând în premieră melodiile „Merg cu tata în ciobănie” şi „Hora feciorească”. Pregătit de prof. Valentina Tablan la Şcoala Populară de Arte Suceava, la numai 12 ani, Valentin Bertea are câştigate peste 120 de concursuri naţionale şi internaţionale.

Patricia Maria Aniculăesei este o speranţă a muzicii populare din urbea de pe Şomuz care se pregăteşte cu prof. interpret Maria Tanasă, fiind una dintre solistele grupului „Balada” al Clubului Copiilor din Fălticeni.

Solistul vocal Iulian Aghiniţei, însoţit de tatăl său la trompetă, este o prezenţă constantă pe scena multor festivaluri folclorice şi concursuri din România în cadrul cărora au obţinut numeroase premii I sau titluri de laureat.

Lavinia Chiriac, din comuna Baia, este componentă a Ansamblului „Balada” din Suceava. La Fălticeni a primit multe aplauze care au încurajat-o să revină pe scenele de spectacol. Cel mai mic solist din spectacolul de joi a fost Ştefănel Onofrei. În vârstă de numai 7 ani, Ştefănel are deja la activ mai multe premii naţionale, fiind o voce care promite, mai ales că este îndrumat spre tainele folclorului de profesoara Maria Tanasă.   

Denisa Apetrei a fost ultima fălticeneancă ce a urcat pe scenă, după care câmpulungeanca Cornelia Ştefan a încins atmosfera invitând toată lumea la dans.

Spectacolul folcloric din prima zi a Zilelor Municipiului Fălticeni s-a încheiat cu evoluţia Ansamblului „Trandafirul” al Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, Fălticeni, condus de Marian Ciuraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima zi de spectacole, la Zilele Municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima zi de spectacole, la Zilele Municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei