Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 165 (5372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Masterclass

“Muzica la altitudine”, prima ediţie, la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca un preambul la Sărbătoarea comunei Poiana Stampei, eveniment care se va desfăşura pe 26, 27 şi 28 iulie, în cadrul Festivalului Naţional “Flori de pe Dorna”, în perioada 18-26 iulie este organizat un master class “Muzica la altitudine”. 20 de cursanţi preselectaţi vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare cu violonistul Ştefan Horvath, concert-maestru al Orchestrei simfonice din Basel, şi violoncelistul Răzvan Suma, renumit artist, un mare talent în acest domeniu.

Am aflat şi cum s-a schiţat acest proiect de la Cristina Istrate, coordonatoarea masterclass-ului de la Poiana Stampei. “Acum câţiva ani, mă întorceam de la Viena, unde am fost să-l ascult pe Ştefan Pop la un debut de-al său la Opera de Stat de acolo şi, inspirată de atmosferă, de oameni, mi-am schiţat pentru prima oară acest proiect în minte. Acum el se întâmplă şi sunt fericită”, ne-a spus Cristina Istrate.

Totodată, am aflat de la iniţiatoarea proiectului că acest masterclass creează oportunităţi pentru tinerii care vin, lucrează cu muzicieni de talie internaţională, află noutăţi, se leagă prietenii şi “se şlefuiesc caractere frumoase”, mai ales că se urmăreşte dezvoltarea tinerilor muzicieni şi crearea de oportunităţi pentru viitorul lor muzical. La finalul masterclass-ului va fi desemnat cel mai bun cursant şi acesta va avea şansa să cânte cu Orchestra Simfonica Notes&Ties pe scena Casei Universitarilor din Cluj.

 

Răzvan Suma şi Ştefan Horvath, nume de referinţă în lumea muzicală internaţională

De la Cristina Istrate am aflat că toţi cursanţii au fost selectaţi în urma vizionării CV-urilor şi sunt printre cei mai buni elevi şi studenţi din ţară de la instrumentele lor, iar cei cu care vor studia sunt nume de referinţă în lumea muzicală internaţională. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi muzicieni români cu diverse proiecte în derulare. Este solist concertist al  Orchestrelor şi Corurilor Radio şi profesor la Universitatea de Muzică Bucureşti. Ştefan Horvath e concert-maestru al Orchestrei Simfonice din Basel Elveţia, unde desfăşoară o bogată carieră concertistică. Amândoi au o întreagă listă de Orchestre celebre din lume cu care au concertat solişti şi sunt laureaţi ai unor concursuri prestigioase de muzică.

“Înainte de aceste calităţi muzicale, sunt oameni excepţionali şi au fost încântaţi când le-am prezentat acest proiect. Mai mult decât atât, fiind la prima ediţie, mi-au fost alături cu foarte multe sfaturi şi am făcut echipă în coordonarea proiectului. Totodată, primăria din Poiana Stampei, prin primarul Viluţ Mezdrea, a susţinut acest proiect şi a înţeles că are de câştigat şi comunitatea prin prezenţa noastră acolo”, a spus Cristina Istrate.

În cadrul proiectului “Muzica la altitudine”, mâine, la Sinagoga Bistriţa vor concerta profesorii într-un recital de exceptie, iar la finalul cursului vor avea loc două concerte cu participanţii. Unul la Sinagoga Bistriţa, pe 25 iulie, iar cel de-al doilea pe 26 iulie, la Casa de Cultură din Poiana Stampei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Muzica la altitudine”, prima ediţie, la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Muzica la altitudine”, prima ediţie, la Poiana Stampei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei