Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Talcioc Cultural

Festivalul MusicFest „Fani Adumitroaie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 20 de artişti consacraţi ai blues-ului românesc, dar şi de nivel internaţional vor concerta, în perioada 19-20 iulie, la Talcioc Cultural din municipiul Suceava, în cadrul Festivalului MusicFest „Fani Adumitroaie” - aflat sub egida Blues No Mercy şi ajuns la cea de-a IV-a ediție.

 

Singurul festival din ţară dedicat unui bluesman

MusicFest “Fani Adumitroaie” este singurul festival din ţară dedicat unui bluesman și singurul festival de profil din zona Moldovei & Bucovinei.

Evenimentul constituie un omagiu adus unuia dintre cei mai buni promotori ai blues-ului tradițional acustic din România, Fani Adumitroaie (1954-2000).

Prima ediție a MusicFest „Fani Adumitroaie” (2001) a avut loc la Suceava (Casa de Cultura şi Club ‘60) și s-a bucurat de o participare impresionantă (Nightlosers, Quo Vadis, Sorin Chifiriuc, Black Cat, Radu Carlan, Bluesservice, SwingTagma, Vali Răcilă, etc).

Următoarele două ediții au avut loc în București, ediţii la care au participat aproape toţi membrii din „sindicatul” blues-ului autohton.

 

Regal de blues - recitaluri şi jam-session

Regalul de blues va fi asigurat în prima seară de Vali „Sir Blues” Răcilă (voce, chitară acustică), Raul Kusak (orgă Hammond, pian electric), Eugen „Giani” Amarandei (contrabas electric), Rareș Totu (chitară, voce) & MidlifeCrisis, Hanno Höfer (Nightlosers), recitaluri urmate de un amplu jam-session.

Amfitrionul primei seri va fi Rareș Totu, unul dintre cei mai buni chitariști români ai momentului şi singurul câştigător al premiului „Cel mai bun chitarist” din România şi Ungaria.

În cea de-a doua seară a festivalului vor concerta Raul Kusak, Berti Barbera (voce, muzicuță, percuție), Joe Rusi (chitară, voce), Dan Saghin (bass) și Claudiu „Nașu” Purcărin (tobe, percuție).

Seara se va încheia cu un jam-session tip „All stars” cu participarea tuturor muzicienilor prezenţi în festival, dar şi cu invitaţi surpriză.

 

Două prezențe internaționale: chitaristul Joe Rusi și artistul polivalent Clay Windham

În acest an, MusicFest „Fani Adumitroaie” - Blues No Mercy va beneficia de două prezențe internaționale: chitaristul și discipolul lui Fani Adumitroaie, Joe Rusi (Norvegia) și artistul polivalent Clay Windham (Texas, SUA).

Joe Rusi, originar din Rădăuți, este un nume de marcă al blues-ului electric modern, fiind printre cei mai bine cotaţi muzicieni de profil din Norvegia, cu turnee regulate în SUA și țările nordice.

Clay Windham este un muzician complet, născut și crescut în spiritul blues-ului american, care s-a remarcat la o varietate impresionantă de instrumente.

Cele două seri de festival vor fi încărcate de jam-session-uri și momente speciale în manieră neconvenţională, cu accent mai mult pe feeling şi improvizaţie decât pe recitaluri prestabilite.

 

Abonament de 60 lei (pentru două zile de festival) şi bilet de 40 lei (pentru o singură zi)

Deschiderea celor două seri de festival va fi făcută de formaţiile sucevene Pegas (feat. Alex Pattie şi Ovidiu Cuza) şi Kind of Burning (foști membri ai trupei 99 Degrees).

În cadrul festivalului va fi lansată reeditarea pe CD a albumului lui Fani Adumitroaie, „Blues Con-Fusion”, dar vor putea fi achiziționate şi ultimele lansări discografice ale artiștilor din concert.

Organizatorii pun la dispoziţia publicului un abonament în valoare de 60 lei, pentru cele două zile de festival, şi un bilet de 40 lei, pentru o singură zi de festival. Abonamentele și biletele pot fi achiziționate din La Fierărie - Pub Boem și de la Talcioc Cultural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul MusicFest „Fani Adumitroaie”.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul MusicFest „Fani Adumitroaie”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei