Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare internaţională

„Folkever” Siret-Cernăuţi, festivalul ce redescoperă valorile trecute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Poezie Folkever se va desfăşura la Siret şi Cernăuţi, în perioada 28-30 iunie, şi este organizat de către Asociaţia pentru Cultură şi Solidaritate “Peter Tomaschek” din Siret, în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, al Primăriei oraşului Siret şi al Consiliului Local Siret.

La festival vor participa în acest an Cristian Buică, care ne va spune cum e destinul când vine toamna, Vasile Mardare, care va povesti despre țiganca de la semafor, Mircea Rusu Band, care va pune punctul pe iarba verde de acasă, Dan Vană, care va spune că, dacă am privi la tablou și nu la ramă, și lumea ar fi, poate, cum ar trebui, poetul George Stanca, cu povești de iubire, Dinu Olărașu, care va readuce aminte când trenurile pleacă de la gară, Grup Folk Clasic, cu ruga pentru fiul lor, Florentin Budea, care va îndemna fetele frumoase spre a le face mirese, Ovidiu Scridon, care va arăta toate lucrurile bune dintr-o zi, dar şi trupa Icarus, Mihai Boicu, Cosmin Vaman și nu în cele din urmă invitatul Serghei Lebedi, din Bucovina de Nord.

 

Scopul festivalului „Folkever”

Festivalul are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk şi ale poeziei.

Ioan Mateiciuc, iniţiatorul şi directorul festivalului, povesteşte cum acest spectacol reuşeşte să reunească oameni şi să descopere tineri care promit că acest gen cultural-artistic nu va muri: „ Festivalul Folkever este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează tinerilor cântători de muzică folk și tinerilor poeți români, din ţară și străinătate.  Se va prezenta un show pentru toate vârstele şi gusturile şi fiind ediția a V-a, va avea loc o gală aniversară Folkever 5 aniunde vor fi invitați tinerii câștigători din anii precedenți”.

 

Secţiunea de poezie se va desfăşura online

Conform regulamentului festivalului, doritorii de participare la secţiunea de poezie trebuie să trimită până la data de 20 iunie, pe adresa de e-mail folkever@gmail.com cinci creații personale, iar pe fiecare pagină se va trece un moto reprezentativ pentru concurent, un CV al participantului şi o copie după cartea de identitate sau pașaport.

Câştigătorul trofeului pentru poezie va fi invitat în ziua de 29 iunie, în jurul orei 12, la Siret, unde va avea ocazia să îşi prezinte creaţiile în faţa celor prezenţi.

Juriul are în componenţă personalităţi ale muzicii de gen și poeți consacrați, După înmânarea premiilor vor urma gala laureaţilor şi recitaluri susţinute de invitaţi.

Se vor asigura condiţii de masă şi cazare, iar fiecare concurent va primi o diplomă de participare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Folkever” Siret-Cernăuţi, festivalul ce redescoperă valorile trecute.
 Vizualizări articol: 1055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Folkever” Siret-Cernăuţi, festivalul ce redescoperă valorile trecute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei