Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 94 (5301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Invitaţie la lectură

„Noaptea bibliotecilor”, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava sărbătoreşte astăzi Ziua mondială a cărţii şi a drepturilor de autor, prilej cu care biblioteca şcolii organizează, în intervalul orar 18.00-21.00, manifestarea „Noaptea bibliotecilor”. Însoţiţi de profesori, elevii vor prezenta o expoziţie de semne de carte, realizate de elevii claselor V-VIII, vor organiza o tombolă, concursuri, parade ale personajelor, provocări la lectură.

Totodată, elevii de gimnaziu vor întreprinde acţiunea denumită „Clipa de poezie”, activitate ce implică promovarea lecturii de poezie, prin materialele Power Point postate pe monitoarele colegiului, răspândirea unor fluturaşi cu versuri din literatura română prin clase şi organizarea unui recital de poezie în sala de lectură.

Potrivit Lăcrămioarei Andrei, bibliotecara colegiului sucevean, „elevii au mai pregătit momentul <Şase personaje în căutarea unui cititor>, iar elevele Ana-Maria Buzincu, Raluca Lupu, Ramona Lupu şi Gabriela Stănuţ, din clasa a XI-a B, au organizat activitatea numită <Scriitorul preferat>. Tema lecturii în romanul <Cititorul din peşteră>, de Rui Zink este o altă manifestare pregătită, ce va consta într-o prezentare Power Point, realizată de eleva Alexandra Strugaru din clasa a VII-a A”.

Aflată la prima ediţie, manifestarea „Noaptea bibliotecilor” este organizată de bibliotecara Lăcrămioara Andrei şi prof. Maria Căruntu, cu sprijinul conducerii şcolii.

Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor a fost instituită din 1996 în  scopul promovării lecturii şi comemorează, totodată, la 23 aprilie 1616, moartea lui William Shakespeare şi Miguel de Cervantes. La această dată, în aproape toate ţările lumii sunt organizate expoziţii de carte, lecturi publice şi o serie de manifestări menite să încurajeze şi să promoveze lectura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Noaptea bibliotecilor”, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Noaptea bibliotecilor”, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei