Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziţie de pictură

„Scene şi personaje din Vechiul Testament”, la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

La Muzeul de Istorie Suceava din cadrul Muzeului Bucovinei s-a deschis joi expoziţia de pictură cu genericul „Scene şi personaje din Vechiul Testament”, care etalează lucrări din Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional Brukenthal.

 

„Este păcat să avem asemenea comori şi să nu le prezentăm publicului”

Expoziţia prezintă publicului 19 lucrări din patrimoniul muzeului sibian (tablouri între care se află şi piese din categoria Tezaur), lucrări cu tematică biblică, unele dintre ele de dimensiuni mari, realizate în secolele XVI-XIX, de pictori flamanzi, italieni şi germani.

Aşa cum a spus la deschidere directorul general al Muzeului Bucovinei, Constantin Emil Ursu, expoziţia, care reuneşte lucrări cu o valoare totală de asigurare care depăşeşte suma de un milion de euro, a necesitat „un efort financiar important” pentru a fi prezentată publicului sucevean.

Prezent la vernisaj, directorul Muzeului Naţional Brukenthal, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, a subliniat faptul că, doar cu câteva ore în urmă, s-a semnat protocolul partenerial „Axa culturală Nord-Est Sibiu - Suceava”, un contract de colaborare inter-instituţională între Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Bucovinei, şi s-a referit la această expoziţie pentru configurarea căreia s-au scos, din colecţiile muzeului din Sibiu, „piese de înaltă valoare”, care n-au mai fost prezentate publicului până acum.

„Este păcat să avem asemenea comori - a precizat el - care reflectă epoci, mentalităţi, şi să nu le prezentăm publicului, piese atât de vechi şi de bine făcute de oameni pentru oameni”.

 

„Sunt lucrări deosebite, între care se află şi piese recent restaurate, care sunt expuse în premieră la Suceava”

Aşa cum a spus Suzana Cosovan, şefa secţiei de Artă din cadrul Muzeului Bucovinei, lucrările, aparţinând unor artişti din sec. XVI - XIX, alcătuiesc împreună o adevărată „istorie a artelor”.

„Sunt lucrări deosebite - a subliniat ea - între care se află şi piese recent restaurate, care sunt expuse acum în premieră la Suceava”.

Organizatorii expoziţiei au atras atenţia asupra valorii lucrărilor, a condiţiilor speciale de transport şi de expunere într-un mediu climatizat. S-a solicitat totodată fotografilor să nu utilizeze blitzul, pentru ca lucrările să nu fie afectate de lumina puternică.

Între cele 19 lucrări expuse se găsesc piese remarcabile, unele cu autori necunoscuţi (anonimi italieni, olandezi sau germani), cu autori presupuşi (lucrări atribuite lui Gillis Smeyers, Sebastiano Ricci şi Alessandro Salucci), copii după Domenico Feti sau Paul Rubens, dar şi tablouri semnate de Henrik Terbrugghen (1588-1629), Sebastien Bourdon (1616-1671), J.C. Loth (1632-1698) sau Franz Thomas Canton (1677-1734).

Expoziţia, care se circumscrie programului „Paştele în Bucovina”, poate fi vizitată până pe data de 19 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Scene şi personaje din Vechiul Testament”, la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Scene şi personaje din Vechiul Testament”, la Muzeul Bucovinei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei