Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie & lansare de carte

Pictorul şi scriitorul George L. Ostafi, la 80 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Venerabilul pictor şi om de litere sucevean George L. Ostafi a fost celebrat sâmbătă, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, printr-o manifestare care a circumscris vernisajul unei expoziţii de pictură, lansarea unor cărţi şi prezentarea unui recital de poezie.

 

Un peisaj hibernal oferit pinacotecii bibliotecii publice sucevene

Manifestarea aniversară, la care alături de George L. Ostafi au fost prezente oficialităţi sucevene şi membri ai familiei, prieteni şi colaboratori, a debutat cu vernisajul expoziţiei de pictură, etalată în galeria amenajată pe culoarul de la etajul care permite accesul în Sala de Artă „Elena Greculesi”.

Expoziţia lui George L. Ostafi, lucrări realizate în culori de ulei care vizează toate genurile picturale, a constituit un prilej pentru autor de a oferi pinacotecii bibliotecii publice sucevene o lucrare, un peisaj hibernal care va întregi colecţia de artă a instituţiei.

Felicitări şi daruri a primit şi George L. Ostafi, felicitările venind, deopotrivă, din partea prietenilor din lumea politică şi administrativă (deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, consilierul judeţean Vasile Ilie), a gazdei evenimentului (directorul bibliotecii judeţene Gheorghe Gabriel Cărăbuş), dar şi a tuturor celor care au răspuns invitaţiei de a participa la eveniment, iar darurile de la Ştefan Alexandru Băişanu, care, ca „gardă” la o sticlă de şampanie, i-a oferit o lucrare de artă tridimensională, având în centru o inimă, realizată de Ştefan Csukat.

 

Recital de versuri patriotice şi lansări de carte

Manifestarea a continuat în Sala de Artă „Elena Greculesi” cu un recital de versuri patriotice, din scrierile lui George L. Ostafi, susţinut de Asociaţia Fălticeni Cultural, reprezentată de pr. Vasile Liviu Mihăilă, prof. Nicolae Sturzu şi tinerii liceeni din cadrul Trupei de teatru „Birlic”, Maria Magdalena Agrigoroaie, Codruţa Cioban şi Valentin Hriţcu.

Cele trei cărţi lansate în cadrul acestei manifestări, cărţi care au apărut anul trecut, au fost volumul de teatru „Amprente pe flăcări” (III), cu care autorul a marcat Anul Caragiale (volum care cuprinde două secţiuni cu iz culinar, „Comedii la grătar” şi „Satire flambate”, care reunesc 14 piese de “teatru de scurt metraj” şi 45 de satire în versuri, cuplete şi scheciuri pentru teatrul de cabaret), „Memoria uitării” (un îndreptar de înţeleaptă vieţuire axat pe valori, pe care le proclamă cu vehemenţă) şi „Teatrul din ghiozdan” (o carte pedagogică meşteşugită şi şotios scrisă spre a fi pe placul copiilor).

 

„Dedic această carte celor ce nu mă citesc!”

George L. Ostafi, scriitorul şi dramaturgul recent premiat la Concursul de comedie „Să râdem cu nenea Iancu” (concurs organizat cu prilejul Centenarului Caragiale de Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi - Moldova, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”), care, între altele, a spus că „am trăit destul, dar n-am făcut deajuns”, a acordat apoi autografe pe cărţile sale.

Dacă la vernisaj, la primirea darului oferit de deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a sărutat lucrarea de artă spunând că „în viaţă am sărutat icoanele, femeile frumoase şi arta”, la momentul acordării de autografe venerabilul octogenar (care are încă proiecte editoriale şi câteva cărţi gata pentru tipar) a spus că, de acum înainte, va scrie pe toate cărţile sale: „Dedic această carte celor ce nu mă citesc!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pictorul şi scriitorul George L. Ostafi, la 80 de ani.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Pictorul şi scriitorul George L. Ostafi, la 80 de ani4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei