Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Săptămâna Francofoniei, celebrată la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

 

La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni s-au desfăşurat, în perioada 18-22 martie,  o serie de manifestări culturale aflate sub semnul Francofoniei. Iubitorii limbii, culturii şi civilizaţiei franceze şi-au manifestat interesul pentru acest model cultural, iar în acest context, elevii şi profesorii de limba franceză ai liceului, sprijiniţi de directorul liceului, Neculai Ovidiu Spiridon, şi-au folosit imaginaţia, creativitatea, dar şi cunoştinţele de limba franceză organizând diverse activităţi cu specific cultural.

Săptămâna Francofoniei s-a încheiat într-un mod deosebit prin participarea la Iaşi a patru elevi de liceu - Florentina Matei, Monica Morişcă, Alexandra Ştefan şi Samuel Strugariu, coordonaţi de prof. de limba franceză Adriana Duceac, la Concursul Naţional „Jeu par le français”, organizat de Inspectoratul Şcolar Iaşi, împreună cu Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză (ARPF), şi cu sprijinul Ambasadei Franţei. Aceştia au recitat poezii şi au cântat în limba franceză, fiind recompensaţi pentru talentul şi cunoştinţele lor cu un premiu special şi două menţiuni.

Potrivit prof. Adriana Duceac, „toate aceste activităţi au fost o sursă de bucurie pentru toţi cei implicaţi şi un motiv în plus de a continua acţiunile de cultivare a valorilor din spaţiul francofon”.

Referindu-se la evenimentele petrecute în această perioadă, directorul Neculai Ovidiu Spiridon, dar şi primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, au felicitat cadrele didactice organizatoare pentru modul în care înţeleg să-şi facă datoria şi au exprimat aprecierea lor pentru munca şi eforturile depuse.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Francofoniei, celebrată la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Săptămâna Francofoniei, celebrată la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
(29 mar 2013, 14:22:59
SI LA C-LUNG AU FOST MIERCURI NISTE FRANCOFONI,AU ADUNAT COPII DE LA MAI MULTE SCOLI SA VIZIONEZE LA COLEGIUL DRAGOS VODA UN FILM FRANTUZESC CU SUBTITRARE TOT IN FRANCEZA SI S-A MAI JUCAT SI O PIESA DE TEATRU SCURT,,CEI TREI PURCELUSI SI CRIZA DE ZAHAR''.
COPIII AU TREBUIT SA PLATEASCA CATE 5 LEI,PER CACIULA!
UN CALCUL SUMAR NE ARATA,CA LA 1000 DE ELEVI X 5 LEI X 10 LOCATII MANOASE,FRANCOFONII AR OBTINE APROX JUMA DE MILIARD,NEIMPOZABIL IN DOAR 0 SAPTAMANA[LA 2-3 REPREZENTATII PE ZI].
NU STIM DACA SUMA OBTINUTA SE MAI IMPARTE SI CU DIRECTORII DE SCOLI CARE ADUC COPIII LA ASTFEL DE CELEBRARI,INSA FRANCOFONII AU PLECAT DESTUL DE FERICITI DIN GUBERNA.VIN SARBATORILE SI TREBUIE FACUTE CUMPARATURILE.
NUMAI CEI DE LA JOCUL PIRAMIDAL DELPHINUL AU MAI PLECAT DIN GUBERNA ASA DE SATISFACUTI,IAR CEI PAGUBITI II MAI ASTEAPTA SI ACUM!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei