Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

George L. Ostafi 80

„Suceava - Plai de glorie”: Expoziţie de pictură, lansare de carte şi recital de poezie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Venerabilul pictor şi om de litere sucevean George L. Ostafi va fi omagiat, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, sâmbătă, 30 martie a.c., începând cu ora 13.00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava, prin organizarea unei manifestări care circumscrie vernisajul unei expoziţii de pictură, lansarea unor cărţi şi prezentarea unui recital de poezie.

 

Valori şi simboluri pe care istoria le-a consfinţit, dar pe care prezentul le subminează treptat

Cu un generic care le-ar putea părea unor desuet, „Suceava - Plai de glorie”, manifestarea, care-l are în prim plan pe George L. Ostafi, încearcă să reaşeze pe piedestal valori şi simboluri pe care istoria le-a consfinţit, dar pe care prezentul le subminează treptat.

George L. Ostafi, al cărui parcurs existenţial este marcat de formarea ca dascăl (un pedagog care a pornit din Şcoala Normală „Alexandru Vlahuţă” din Şendriceni şi a ajuns până la pupitrul universitar), readuce în atenţie (cu precădere în atenţia tinerei generaţii), într-un context în care bentiţa tricolor de pe fruntea unei fetiţe din Covasna a stârnit un scandal naţional, cuvinte ca Patrie, Neam, Tricolor... pe care le preacinsteşte în scrierile sale cu literă mare.

Dacă în lucrările de pictură George L. Ostafi înclină către tihna patriarhală, în scrierile sale el este un avântat luptător.

 

„Amprente pe flăcări”, „Memoria uitării” şi „Teatrul din ghiozdan”

Cele trei cărţi care vor fi lansate în cadrul acestei manifestări, cărţi care au apărut anul trecut, sunt volumul de teatru „Amprente pe flăcări” (III), cu care autorul a marcat Anul Caragiale (volum care cuprinde două secţiuni cu iz culinar, „Comedii la grătar” şi „Satire flambate”, care reunesc 14 piese de “teatru de scurt metraj” şi 45 de satire în versuri, cuplete şi scheciuri pentru teatrul de cabaret), „Memoria uitării” (un îndreptar de înţeleaptă vieţuire axat pe valori, pe care le proclamă cu vehemenţă) şi „Teatrul din ghiozdan” (o carte pedagogică meşteşugită şi şotios scrisă spre a fi pe placul copiilor).

Cât priveşte recitalul de poezie (cu versurile lui George L. Ostafi), acesta va fi susţinut de tinerii membri ai Asociaţiei Fălticeni Cultural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Suceava - Plai de glorie”: Expoziţie de pictură, lansare de carte şi recital de poezie.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Suceava - Plai de glorie”: Expoziţie de pictură, lansare de carte şi recital de poezie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei