Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 67 (5274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Colocviul anual al bibliotecarilor-coordonatori ai bibliotecilor municipale şi orăşeneşti din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni s-a desfăşurat, cu câteva zile în urmă, sub genericul „Servicii specializate pentru întreaga comunitate”, colocviul profesional anual al bibliotecarilor-coordonatori ai bibliotecilor municipale şi orăşeneşti din judeţul Suceava.

 

Biblioteca mileniului III

Lucrările colocviului (la deschiderea căruia au participat primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, viceprimarul Gheorghe Aldea şi deputatul Ioan Stan) au fost deschise de directorul Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava, Gheorghe Gabriel Cărăbuş.

În comunicarea intitulată “Biblioteca mileniului III”, directorul bibliotecii judeţene a subliniat faptul că biblioteca publică trebuie să se adapteze noilor cerinţe ale cititorilor societăţii actuale pentru a deveni un centru de informare comunitară capabil să satisfacă orice informaţie solicitată într-un timp cât mai scurt.

Planificarea activităţii de bibliotecă, rapoartele statistice, evidenţa cititorilor şi alte aspecte legate de munca de bibliotecar au fost centralizate la nivel judeţean și prezentate de Mirela Lica, bibliotecar-metodist.

Planul strategic de dezvoltare al unei biblioteci a fost un alt punct de lucru al întâlnirii, materialul fiind prezentat de Lăcrămioara Cocuz, şef serviciu la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava.

La finalul întâlnirii, grupul de bibliotecari a efectuat o vizită documentară la muzeele din localitate.

 

Proiecte care au fost recunoscute ca exemple de bune practici

Aşa cum aflăm de la Nicoleta Hoştinariu, bibliotecar-coordonator la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”, nu întâmplător biblioteca din Fălticeni a fost aleasă să găzduiască acest eveniment.

În ultimii ani, în această instituţie de carte s-au derulat două proiecte care au fost recunoscute ca exemple de bune practici. Este vorba de Proiectul Naţional “Cetăţeanul În Primul Rând”, derulat în colaborare cu Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung şi Asociaţia Universităţilor Populare Germane, care are ca scop educaţia cetăţenilor pentru implicarea activă în viaţa comunităţii, şi proiectul intitulat Clubul Senioarelor Fălticenene, club înfiinţat din anul 2007 în parteneriat cu Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române - Filiala Fălticeni.

Dacă prin primul proiect, care are ca motto celebrul citat al lui Albert Einstein ”Statul este pentru oameni şi nu oamenii pentru stat”, cetăţenii din municipiul Fălticeni au identificat, în cadrul unor seminarii, nevoile comunităţii, le-au prioritizat şi le-au adus la cunoştinţa autorităţilor locale pentru a fi soluţionate, cel de-al doilea vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii pensionarelor din localitate, urmărind obiective ca învăţarea interactivă, dobândirea cunoştinţelor minime de folosire a calculatorului, a telefonului mobil, plata online a facturilor, consilierea seniorilor cu privire la îmbătrânirea cu demnitate, organizarea unor acţiuni de socializare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colocviul anual al bibliotecarilor-coordonatori ai bibliotecilor municipale şi orăşeneşti din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Colocviul anual al bibliotecarilor-coordonatori ai bibliotecilor municipale şi orăşeneşti din judeţul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei