Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

„Frumuseţea diversităţii”, la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava s-a deschis miercuri expoziţia care prezintă lucrările celei de-a VI-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”.

 

Vernisajul expoziţiei a avut loc în ziua în care s-au împlinit 110 ani de la naşterea maestului

Concursul, dedicat celebrării maestrului Ion Irimescu, organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, Centrul Cultural Bucovina (CCB) şi Şcoala de Arte „Ion Irimescu”, a avut şi în acest an o participare remarcabilă, iar vernisajul expoziţiei a fost programat, aşa cum a spus prof. Petre Horvat, directorul CCB, chiar în ziua în care s-au împlinit 110 ani de la naşterea maestrului de la Fălticeni.

Salutând evenimentul, vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Rădulescu, care este fălticenean, a spus că participă întotdeauna „cu bucurie şi recunoştinţă” la manifestările dedicate lui Ion Irimescu, artist pe care l-a cunoscut şi care a lăsat Fălticeniului un muzeu remarcabil, „o bijuterie de artă”.

 

„Trebuie să trăim în lumină, să ne asumăm responsabilitatea luminii”

Criticul de artă ieşean Valentin Ciucă, preşedintele juriului acestei competiţii care a antrenat 44 de concurenţi din 14 judeţe ale ţării, a evocat personalitatea maestrului Ion Irimescu, un artist care, la vârsta centenară, continua să fie „un om al echilibrului, al umorului, care făcea tot felul de şotii”.

Valentin Ciucă, un apropiat al lui Ion Irimescu, pe care l-a vizitat adeseori atât în atelierul său de la Bucureşti, cât şi la Fălticeni, unde s-a retras în ultimii ani de viaţă, a făcut referire la „spiritul unui nou umanism” pe care maestrul l-a întronat în urbea fălticeneană, la aura acestuia şi la optimismul său debordant. „Trăia într-o lumină - a spus el - pe care o împrumuta şi celorlalţi. Trebuie să trăim în lumină, să ne asumăm responsabilitatea luminii”.

 

„Încă un moment care se adaugă culturalităţii bucovinene”

Criticul de artă ieşean, care a subliniat faptul că la Suceava „sunt acum săli de artă mai bune decât la Iaşi”, a remarcat „frumuseţea diversităţii” acestei expoziţii în care „fiecare tablou a fost gândit cu dragoste” şi a apreciat evenimentul ca fiind „încă un moment care se adaugă culturalităţii bucovinene”.

Organizatorii au oferit participanţilor, înainte de prezentarea premiilor, un moment muzical susţinut de cvartetul vocal „Amadeus”, alcătuit din pr. Ionuţ Lucian Tablan Popescu, Valentina Tablan Popescu, Herna Săndulean şi Radu Roată.

 

Trei laureaţi suceveni

Juriul ediţiei din acest an, format din criticul de artă Valentin Ciucă (preşedinte) şi artiştii plastici Lucia Puşcaşu şi Niculai Moroşan (membrii), a acordat premii pe secţiuni.

La secţiunea Pictură: Premiul I - Maria Iacobescu (Suceava), Premiul II - Ana Maria Larivanov (Botoşani), Premiul III - Veronica Mocanu (Botoşani), Menţiune - Leonard Adrian Melisch (Suceava).

La secţiunea Grafică: Premiul I - Alexandra Lazăr (Botoşani), Premiul II - Alexandru Stoica (Suceava), Premiul III - Bogdan Mânică (Brăila), Menţiune - Dragoş Păvăloi (Iaşi).

Premiile au fost înmânate de preşedintele juriului, care i-a felicitat pe laureaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Frumuseţea diversităţii”, la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Frumuseţea diversităţii”, la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei