Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 50 (5257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

„Dialogul artelor”, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc au organizat, în ultima zi de Făurar, în sala de festivităţi a colegiului câmpulungean, manifestarea cu genericul „Dialogul artelor”.

 

Expoziţie de pictură, lansări de carte, moment artistic

Manifestarea itinerantă, care a debutat cu câteva săptămâni în urmă la Vatra Dornei şi care a poposit acum la Câmpulung Moldovenesc, a constat în prezentarea expoziţiei de pictură a artiştilor plastici suceveni Ana Candrea Constantin, Doina Vianora Catargiu, Cristina Hreamătă Macoveiciuc, Grigore Micu şi Iosif Csukat („Grupul celor 5”, alcătuit din membri ai Cenaclului “Dimitrie Loghin”), o suită de lansări de carte în care s-au regăsit câteva volume care vizează tradiţiile şi obiceiurile specifice zonelor etnografice din Bucovina şi un moment artistic susţinut de oaspeţii sosiţi de la Suceava, cărora li s-a adăugat contribuţia „forţelor locale” câmpulungene.

Manifestarea, deschisă de Călin Brăteanu, şeful CCPCT Suceava, şi moderată în continuare de Minorica Dranca, a fost salutată în numele preşedintelui CJ Suceava de către consilierul judeţean col. (r) Ioan Abutnăriţei şi de viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Silviu Robciuc.

 

Prezentări alternate cu secvenţe de spectacol

Momentele evenimentului s-au desfăşurat într-o succesiune care a alternat prezentările (de expoziţie şi de carte) cu secvenţele de spectacol (folclor, muzică folk, teatru scurt, recitare de versuri).

A fost prezentată mai întâi expoziţia de pictură de către Grigore Micu, preşedintele Cenaclului „Dimitrie Loghin” (expoziţie care etalează 28 de lucrări), apoi au fost prezentate cărţile de către autori, îngrijitori de ediţii şi editori.

Volumele „Calendarul popular bucovinean” şi „Zona etnografică Dorna” (autor Mihai Camilar), „Păstoritul şi folclorul păstoresc în Obcinile Bucovinei” (autor Florin Lucău), „Ghidul iubitorilor de folclor” şi „Ciprian Porumbescu necunoscut” (lucrări editate de CCPCT Suceava), „Chemări de toacă” (autor Constanţa Cristescu), „Amintiri din colţ de veacuri” (autor Ioan Bileţchi Albescu - volum îngrijit de Ion Filipciuc), „Dialog între generaţii” (autor Aldona Rey Patraş), „Cioban la stele” (cartea a doua - autor Dumitru Brădăţan) au fost oferite gratuit participanţilor la manifestare.

 

„Sfârşitul nu-i aici”

Aplauzele asistenţei au răsplătit, deopotrivă, alocuţiunile prezentatorilor, ale autorilor de carte, precum şi prestaţia celor care au evoluat pe scenă (taraful din Fundu Moldovei - cu fluieraşii urmaşi ai lui Ilie Cazacu, tinerele interprete Laura Erhan şi Ioana Cotlarciuc, trupa de teatru „Micii Justiţiari” de la Frumosu, folkistele Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” şi duetul Carmen Veronica Steiciuc/Călin Brăteanu, care a reunit poezia cu muzica).

O manifestare care, aşa cum a remarcat Dumitru Brădăţan, „a dat cep primăverii” într-o locaţie generoasă, în faţa unui public receptiv, manifestare pe care Călin Brăteanu (care a spus că „Dialogul artelor” va continua şi în alte localităţi ale judeţului) a punctat-o la final cu piesa „Sfârşitul nu-i aici” (Bob Dylan, în traducerea lui Florian Pittiş).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dialogul artelor”, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 1488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Dialogul artelor”, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 2 mar 2013, 13:07:22
,,CEP'' S-A DAT SI LA BRAZII DIN CURTEA LICEULUI!BRAVOS,MAGOGUS!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei