Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Comemorare Valeriu Anania

„Personalități, exemple, modele”, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de şedinţe a Colegiului Tehnic „Petru Muşat” din municipiul Suceava a fost, cu două zile în urmă, locul în care elevii s-au întâlnit cu câteva personalități culturale sucevene la o activitate cu genericul „Personalități, exemple, modele”. 

 

O lecţie de literatură dublată în mod iscusit de o lecţie de viaţă 

Întâlnirea, în cadrul căreia a fost omagiată personalitatea teologului şi scriitorului Valeriu Anania (ÎPS Bartolomeu Anania, 1921-2011, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului), i-a avut ca invitaţi pe profesorul, istoricul și critic literar Nicolae Cârlan și pe preotul profesor Bogdan Hrișcă, directorul Seminarului Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” (fost student al ÎPS Bartolomeu Anania), care a venit însoţit de un grup de seminarişti.

Invitații le-au împărtăşit elevilor din experienţa lor şi ce a însemnat apropierea lor de personalitatea complexă a lui Valeriu Anania.

Cei doi invitați au reuşind să capteze atenţia elevilor şi să le ofere o lecţie de literatură dublată în mod iscusit de o lecţie de viaţă. 

 

Un real şi fructuos dialog între generaţii

Activitatea a scăpat din canoanele activităţilor extraşcolare, conturându-se ca un real şi fructuos dialog între generaţii.

Elevii au avut ocazia să se întâlnească, unii poate pentru prima dată, cu lirica lui Valeriu Anania şi să cunoască, prin expunerea celor care l-au cunoscut, ce înseamnă iubirea de Dumnezeu, de neam şi de patrie, ce înseamnă disciplina şi corectitudinea, respectul pentru avutul public, spiritul de sacrificiu.

A fost oficiată şi o slujbă de pomenire de către părintele profesor drd. Grichentie Natu de la Seminarul Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei”, iar grupul folk „Simbol” al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, îndrumat de prof. Valentin Ianoş, a oferit un scurt moment muzical.

Activitatea, care s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului existent între Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Seminarul Teologic Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, a fost coordonată de prof. Mihaela Neacşu, Oana Onesim şi Mihaela Galan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Personalități, exemple, modele”, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Personalități, exemple, modele”, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei