Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 22 (5229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„C-rimă cu premeditare”, concurs de poezie pentru debutanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care doresc să răspundă provocării poetului humorean Sorin Poclitaru şi să participe la concursul de poezie organizat de acesta cu genericul „C-rimă cu premeditare” mai au timp să-şi trimită lucrările până pe data de 1 februarie.

Concursul, care se adresează debutanţilor („prin asta - aşa cum spune Sorin Poclitaru - înţelegând pe ăi de nu şi-au scos o bucoavnă lirico-plângăcioasă de arătat vecinilor şi iubiţilor, da’ au de gând şi simt fiorul pătrunzând adânc în organism”), are în vedere „poeţii care folosesc rima, în condiţii normale”.

„A face să rimeze cuvântul 7 din prima strofă cu 34 din ultima parte a poeziei - subliniază Sorin Poclitaru - nu mi se pare tocmai de dorit. Premiul există, este unic şi constă în publicarea unei cărţi a câştigătorului prin efortul meu personal şi ajutorul unui prieten care are şi o editură în acest scop”.

Sorin Poclitaru face precizarea că, potrivit regulamentului concursului, poeziile trebuie să fie scrise „obligatoriu cu rimă”, cu diacritice, iar „greşelile de ortografie sau de exprimare, dezacordurile şi orice gen de lipsă de punctuaţie, pe principiul <lasă să înţeleagă fiecare ce vrea>,nu vor fi tolerate. Poezia - spune el - trebuie să fie de dragoste (ca să se justifice şi titlul)”.

Concursul are “şi o parte drăguţă: poezia pentru copii”, poeziile adresate copiilor („cu cât mai mici, cu atât mai bine”) fiind premiate aparte, câştigătorului publicându-i-se „o cărticică” (secţiunea pentru copii având chiar denumirea generică „P-rima cărticică”).

Concurenţii vor trimite câte zece poeme pe adresa electronică cooperativadepizzalabomba@yahoo.compână pe data de 1 februarie 2013, „nu de alta, dar pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor (Valentine's Day), ori măcar de Dragobete (24 februarie), să poată ieşi cărţulia”.

Juriul va fi alcătuit “din cinci cititori de poezie”, aleşi de organizator dintre cunoscuţii săi „împătimiţi de poezie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „C-rimă cu premeditare”, concurs de poezie pentru debutanţi.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„C-rimă cu premeditare”, concurs de poezie pentru debutanţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S[C]-RIMA PTR ONOARE trimis de
(29 ian 2013, 14:06:02
PREFER CA CEEA CE SCRIU,SA MI SE PUBLICE IN MONIT.OFICIAL.POATE VOM AVEA MAI PUTINI HOTI IN REPUBLICA,DESCALECATORI PADUCHIOSI SI SIFILITICI DE LA MAGOG INCOACE PANA LA STALIN!
UNII URMASI AI DESCALECATORILOR SI ,,ARENDASILOR'' DE LA PUTILA,MAI PERSISTA SI AZI IN ADMINISTRATIE DUCAND LA FALIMENT COUINITATI INTREGI.
ATAT POT SA FACA ,ATAT FAC!
DE UNDE NU-I,NICI D-ZEU NU CERE.AMIN!
2.   A trimis de
(29 ian 2013, 14:07:29
ACENZORITEI,CREDEAM CA TE-AI LECUIT.DA' NU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei