Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 5 (5212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Lumea copilăriei

Mălina şi prietenele ei, pictura şi grafica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La vârsta de 11 ani, Mălina Corodescu, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, are, aşa cum mărturiseşte ea, cel puţin două prietene. „Pictura şi grafica sunt prietenele mele; cu ajutorul lor descopăr o altă lume a copilăriei, plină de armonie şi culoare”.

 

Panoplia succeselor sale cuprinde numeroase dovezi de apreciere

De la vârsta de 5 ani, Mălina Corodescu pictează sub îndrumarea artistei plastice Puşa Pâslaru-Ionescu şi face parte din grupul „Micii Picasso”, participând până acum la 13 expoziţii colective, din care cinci internaţionale.

Panoplia succeselor sale cuprinde numeroase dovezi de apreciere: Premiul I la Concursul internaţional „Copii şi marea” (ediţia a II-a, Mangalia, 2008), Diploma specială pentru creaţie plastică conferită de Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava (2009), două Menţiuni pentru desen obţinute la Olimpiada Naţională de Educaţie Civică (2011, 2012), două Diplome pentru creativitate în arta plastică oferite de Lions Club Suceava (2011) şi de Asociaţia Artă şi Umanitate (2011), Certificat de remarcat la Salonul internaţional de desene umoristice pentru copii „Look and Learn Art” (Londra, 2012), Premiul special „Sorin Postolache” la Salonul Internaţional de Grafică Satirică „Umor la Gura Humorului” (2012) şi Diploma de excelenţă pentru grafică satirică conferită de Radio Iaşi (octombrie, 2012).

 

Moment de armonie între „colindele colorate” ale Mălinei şi colindele cântate de invitaţii evenimentului

Ca urmare a aprecierii de care s-a bucurat în luna octombrie (când a participat alături de... bunicul său, graficianul satiric Viorel Corodescu - COV, la expoziţia organizată cu prilejul Zilelor Radio Iaşi), Mălina Corodescu a fost invitată să deschidă, în preajma sărbătorii de Crăciun, prima sa expoziţie personală la sediul Radio Iaşi. O expoziţie prezentată sub egida Atelierului „Micii Picasso” şi a Academiei Vechi de Umor „Păstorel Teodoreanu” în care a etalat 25 de lucrări (11 picturi în ulei pe pânză, zece pasteluri şi patru lucrări de grafică satirică), expoziţie prin care, aşa cum a remarcat la vernisajul care a avut loc pe data de 20 decembrie directorul postului de radio ieşean, Claudia Iacob Crăcăleanu, „Miruna a venit să ne colinde cu lucrările ei”.

Colinde cu care a fost întâmpinată şi expozanta, întrucât gazdele i-au pregătit o surpriză invitând corurile reunite ale elevilor şi profesorilor Şcolii Normale şi Şcolii Generale „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi.

Moment de armonie între „colindele colorate” ale Mălinei şi colindele cântate de invitaţii evenimentului.

 

„Acest copil are viitorul înainte!”

Eveniment de la care nu a lipsit Moş Crăciun (actorul Vlad Marici, care a venit cu un sac încărcat cu daruri pe care le-a împărţit tuturor copiilor) şi la care prof. Dumitru Grumăzescu, colecţionarul, anticarul şi patronul „Galeriilor Anticariat” (care s-a prezentat cu o minunată colecţie de cutii muzicale) a apreciat „compoziţiile meditative”, naturile statice, peisajele şi desenele satirice ale Mălinei, care „creează o lume plină de gingăşie”.

„Micuţa Mălina Corodescu - a subliniat el - este un îngeraş plin de rafinament şi delicateţe, cu ochii sclipitori şi luminoşi, cu o inteligenţă artistică bine conturată şi cu un suflet cald, curat şi sensibil. Armonia culorilor din creaţiile ei ne induce o stare de linişte şi de bine, ne mângâie privirile şi sufletele făcându-ne să simţim parcă parfumul delicat al florilor pictate de ea. Acest copil are viitorul înainte!”

 

„Prin pictură mă relaxez, îmi place să combin culorile şi astfel mă simt mai fericită...”

Fără emoţii şi fără să cedeze insistenţelor unor participanţi la vernisaj, care şi-au manifestat dorinţa de a achiziţiona câteva lucrări, Mălina şi-a spus cuvântul la Radio şi TV vorbindu-le reporterilor despre cele două prietene ale ei, pictura şi grafica.

„Prin pictură mă relaxez, îmi place să combin culorile şi astfel mă simt mai fericită şi sunt bucuroasă că-i pot face fericiţi pe părinţi, pe bunici şi pe toţi ceilalţi din jurul meu. Lucrez cu drag în atelier cu Puşa Pâslaru, cărei îi sunt recunoscătoare, unde simt armonia dintre inima şi sufletul meu.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mălina şi prietenele ei, pictura şi grafica.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Mălina şi prietenele ei, pictura şi grafica5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei