Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

„Extrema dreaptă în Bucovina”, o lucrare care „abordează un fenomen despre care s-a scris foarte puţin”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de arte „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” a avut loc, marţi, lansarea cărţii „Extrema dreaptă în Bucovina”, lucrare semnată de lector univ. dr. Radu Florian Bruja.

 

„Un eveniment cultural major dintr-o multitudine de perspective”

Cartea, care a apărut recent la Editura „Cetatea de Scaun” din Târgovişte, analizează, aşa cum remarcă într-o scurtă „Prefaţă” prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu, „evoluţia dreptei radicale româneşti din perspectivă regională, având în centrul atenţiei una din provinciile româneşti cu cel mai dramatic destin: Bucovina”.

Lansarea cărţii, prezentată de prof. univ. dr. Mihai Iacobescu ca fiind „un eveniment cultural major dintr-o multitudine de perspective”, a avut parte de un public alcătuit din studenţi şi profesori de la Catedra de Istorie din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, cartea fiind adresată cu precădere istoricilor, iar unul din scopurile lucrării, mărturisit de autor, fiind cel „de a aduce la lumină categorii cât mai largi de documente inedite, din arhivele centrale şi locale”.

 

„O lucrare de referinţă pentru studiul extremei drepte româneşti”

Este, aşa cum a spus Mihai Iacobescu, „o carte unică în felul ei”, realizată după o foarte serioasă documentare şi „scrisă cu seriozitate şi rigurozitate benedictină”.

O carte „densă şi complexă”, care radiografiază un fenomen care rămâne „cea mai controversată problemă de istorie din prima jumătate a secolului al XX-lea în România”, o scriere care, aşa cum a subliniat Mihai Iacobescu, va rămâne ca „o lucrare de referinţă pentru studiul extremei drepte româneşti”.

În calitate de coleg de catedră şi de referent ştiinţific al cărţii, prorectorul universităţii sucevene, prof. univ. dr. Ştefan Purici, a remarcat faptul că ne aflăm în faţa unei lucrări care „abordează un fenomen despre care s-a scris foarte puţin”.

 

O lucrare în care autorul vine cu „propria lui optică asupra fenomenului dreptei radicale româneşti”

Cartea, aşa cum a precizat Ştefan Purici, „este o sinteză” întrucât „manuscrisul este mult mai voluminos”, o lucrare în care autorul vine cu „propria lui optică asupra fenomenului dreptei radicale româneşti”.

Radu Florian Bruja, care le-a mulţumit celor care l-au sprijinit în realizarea acestei lucrări, precum şi celor care au participat la lansare, a spus, între altele, că a fost nevoit să caute şi o editură recunoscută de ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) care să accepte publicarea acestei cărţi.

A găsit această editură la Târgovişte, iar editorul, Dan Mărgărit, a venit la lansare şi cu o bogată ofertă de carte, care s-a bucurat de interesul participanţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Extrema dreaptă în Bucovina”, o lucrare care „abordează un fenomen despre care s-a scris foarte puţin”.
 Vizualizări articol: 1822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Extrema dreaptă în Bucovina”, o lucrare care „abordează un fenomen despre care s-a scris foarte puţin”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei