Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Arte vizuale

Jurnalul galeriilor sucevene

La sfârşitul celei de-a doua decade şi începutul celei de-a treia a lunii lui Brumărel, galeriile de artă sucevene, cu program permanent de expunere, etalează o suită de expoziţii de o mare diversitate.

 

„Consubstanţialitate” şi expoziţia „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”

Spaţiile dedicate expoziţiilor temporare ale Muzeului de Istorie Suceava sunt ocupate de două expoziţii de pictură care aduc pe simeze lucrări realizate de un artist consacrat, „un pictor al tandreţii” cum l-a caracterizat criticul de artă Valentin Ciucă pe artistul plastic Victor Hreniuc, şi lucrări ale unor copii, realizate în cadrul activităţilor circumscrise proiectului cu genericul „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”.

Victor Hreniuc etalează 60 de lucrări de pictură şi grafică sub genericul expoziţional „Consubstanţialitate”, iar copiii implicaţi în proiectul realizat în parteneriat de muzeul sucevean şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, se prezintă cu un număr de 75 de lucrări, din care cele mai reuşite au fost premiate pe categorii de vârstă de o comisie de evaluare.

 

„Suceava, caligrafii sentimentale”, „Armonii cromatice” şi expoziţia pictorului Carmel Georgescu

Galeria de la etajul Muzeului de Ştiinţele Naturii etalează, în premieră la Suceava, o expoziţie de linogravură. Intitulată „Suceava, caligrafii sentimentale”, expoziţia lui Tiberiu Cosovan aliniază 25 de lucrări de linogravură (tehnică circumscrisă artelor grafice, care permite reproducerea şi multiplicarea pe hârtie a lucrării originale realizată în relief pe o placă de linoleum), interpretări plastice ale unor imagini de arhivă din Suceava de altădată.

Şi spaţiile de expunere de la Universitatea “Ştefan cel Mare” sunt ocupate în aceste zile.

În holul de la etajul I, din corpul A al instituţiei, s-a deschis, cu prilejul organizării celei de-a IX-a ediţii a Zilei Hispanităţii, expoziţia de pictură a artistului plastic Carmel Georgescu, iar galeria de artă din foaierul Auditoriumului “Joseph Schmidt” (Corpul F) găzduieşte expoziţia de pictură cu genericul “Armonii cromatice”, realizată sub egida Asociaţiei de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG) de Ioana Cezara Poiată şi Cristina Hreamătă Macoveiciuc. Cele două expozante etalează împreună 34 de lucrări în ulei (peisaje, flori, naturi statice, nuduri, jocuri cromatice), realizate în perioada 2008 - 2012.

 

Pictură de Cătălin Alexandru Chifan şi expoziţia„Tapiseria sau povestea ţesută”

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” a Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava expune pictură Cătălin Alexandru Chifan, lucrări executate în maniera care l-a consacrat, realizate în intervalul 2004 - 2012.

Noul spaţiu al City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, a fost inaugurat cu câteva zile în urmă prin deschiderea expoziţiei cu genericul

„Tapiseria sau povestea ţesută”.

„Cel mai frumos spaţiu de expunere pe care-l are Suceava”, aşa cum a remarcat la vernisaj Lucia Puşcaşu, preşedinta Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România, prezintă pe simeze, într-o desfăşurare vizuală impresionantă, un număr de 29 de tapiserii (între care câteva piese monumentale), din care 13 fac parte din colecţia de artă a Muzeului Judeţean Botoşani.

Lucrări realizate de artişti tapiseri cu renume (Elena Pană, Maria Mihalache Blendea, Mimi Podeanu, Dimitrie Grigoraş, Georgeta Crăciun, Viorica Iacob, Gabriela Stoichiţă, Geta Brătescu, Vasile Dobrian, Cela Neamţu, Dan Teodor, Mariana Ionescu, Lucia Puşcaşu), precum şi o serie de „elemente din bucătăria tapiseriei” (proiecte, cartele de culori, cartoane de tapiserie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalul galeriilor sucevene.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Jurnalul galeriilor sucevene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei