Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2012 - Anul XVII, nr. 239 (5144)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie cu festivitate de premiere

„Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei, în parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a organizat miercuri, la Muzeul de Istorie, vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare” şi a acordat premii pentru cele mai bune lucrări.

 

Un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Evenimentul s-a circumscris seriei de activităţi derulate în cadrul proiectului „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), cu o valoare totală de 29.862 de lei, din care 7.151 de lei finanţare proprie şi 22.711 lei finanţare de la AFCN.

Expoziţia etalează 75 de lucrări realizate în cadrul atelierelor de artă organizate pentru copii, ateliere în care aceştia au fost educaţi în spiritul respectării şi promovării valorilor artistice bucovinene, au fost familiarizaţi cu noţiunile de muzeologie, cu terminologia de specialitate şi au fost informaţi cu privire la metodele de protejare a patrimoniului muzeal.

 

„Muzeul îşi accentuează statutul de instituţie culturală vie şi dinamică”

Aşa cum a spus la vernisaj din partea instituţiei muzeale sucevene dr. Doina Creangă, „Muzeul Bucovinei a deschis cu acest proiect pilot seria programelor pentru publicul tânăr, prin care elevii, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, sunt cooptaţi să participe activ la programele educative derulate în cadrul muzeului”.

Prin derularea unor astfel de activităţi muzeul îşi accentuează statutul de instituţie culturală vie şi dinamică, venind în întâmpinarea publicului tânăr cu un proiect educativ de cunoaştere a patrimoniului artistic naţional şi de punere în valoare a patrimoniul muzeal.

 

Premii pe categorii de vârstă

La deschiderea expoziţiei, la care, alături de reprezentanţii instituţiei muzeale sucevene, au participat partenerii de proiect în frunte cu prof. Alexandra Bejinaru, directoarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, s-au acordat, în urma aprecierii efectuate de comisia de jurizare (Suzana Cosovan - preşedinte, coordonator proiect, membri fiind Loredana Ceică - profesor/artist plastic, Tiberiu Cosovan - jurnalist cultural Monitorul de Suceava şi secretar Irina Ţibulcă - muzeograf), premii pe categorii de vârstă.

 

Categoria de vârstă 8 - 13 ani

Premiul I - Gabriel Roman, clasa a VI-a B,  Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, profesor îndrumător Puşa Pâslaru;

Premiul II - Andra Asimionesei, clasa a III-a, Şcoala Nr. 9 “Ion Creangă”, profesor îndrumător Iulian Asimionesei;

Premiul III - Ioana Rusu-Sadovei, clasa a VI-a B, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, profesor îndrumător Camelia Rusu-Sadovei.

 

Categoria de vârstă 13 - 18 ani

Premiul I - Cezara Iustina Iordache, clasa a XII-a B, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, profesor îndrumător Iulian Asimionesei;

Premiul II - Laura Ujeniuc, clasa a XII-a, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, profesor îndrumător Iulian Asimionesei;

Premiul III - Ionela-Iulia Letveniuc, clasa a XII-a E, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, profesor îndrumător Camelia Rusu-Sadovei.

 

„Copiii au pictat viitorul cu cele mai frumoase culori”

Toţi copiii participanţi au primit diplome însoţite de afişul şi invitaţia manifestării, imprimate pe care au fost sfătuiţi să le păstreze pentru portofoliul personal.

Expoziţia va fi itinerată prin şcolile sucevene, iar lucrările vor reveni apoi  autorilor acestora.

Aşa cum a spus la final prof. Iulian Asimionesei, „copiii au pictat viitorul cu cele mai frumoase culori”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei