Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2012 - Anul XVII, nr. 237 (5142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emisiune filatelică „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a marca împlinirea a două decenii de la semnarea Tratatului româno-german, Romfilatelia a introdus în circulaţie, începând cu ziua de 4 octombrie a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”.

Relaţiile româno-germane au cunoscut o evoluţie treptată, fiind avansate în 1967 la nivel de ambasadă, un moment important constituindu-l semnarea, în 1992, a Tratatului dintre România şi Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

Emisiunea aniversară, alcătuită dintr-o marcă poştală cu valoarea nominală de 2,10 lei, reprezintă încununarea concursului de desen cu tema „Prietenie” (concurs lansat în luna februarie a acestui an) şi reproduce viziunea pe această temă a a câştigătoarei locului I, Iftichia Georgeta Stanciu, o elevă de 16 ani, din Bucureşti. 

Marca poştală, paginată în coli de 32 de timbre şi minicoli de opt timbre plus vinietă, este tipărită în sistem offset în patru culori pe hârtie cromo-gumată.

Tirajul total este de 65.600 de timbre (din care 48.800 în coli de 32 de timbre şi 16.800 în minicoli de opt timbre plus vinietă).

Ca produs special a fost realizat un carton filatelic, în tiraj limitat de 160 de exemplare, echipat cu timbrul emisiunii, numerotat şi obliterat cu ştampila „prima zi”.

A fost realizat şi un FDC - 350 de plicuri, echipate cu timbrul emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”.

Emisiunea de mărci poştale „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiune filatelică „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiune filatelică „20 de ani de la încheierea Tratatului de prietenie româno-german”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei