Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 sep 2012 - Anul XVII, nr. 222 (5127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IX-a

Jurizarea Salonului de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În aceste zile (în intervalul 17 - 21 septembrie), în conformitate cu normele Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP), la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava s-a efectuat jurizarea lucrărilor înscrise la cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”.

 

Fotografiile digitale au avut temă liberă şi „Apa”

Salonul Internaţional de Artă Fotografică “Bucovina Mileniul III”, organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural Bucovina sub înaltul patronaj al FIAP şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), a avut ca termen limită de trimitere a lucrărilor data de 31 august a.c.

Competiţia a fost deschisă tuturor artiştilor fotografi din ţară şi din străinătate, amatori sau profesionişti, iar fotografiile digitale au avut temă liberă şi „Apa”.

Lucrările salonului de artă fotografică au fost evaluate de un juriu alcătuit din Balasi Csaba (preşedintele juriului, ofiţerul de legătură FIAP România şi vicepreşedinte AAFR), Ştefan Toth (preşedinte AAFR), Petru Gemănaru (A.FIAP România), Vasile Paladean (artist fotograf, Cernăuţi - Ucraina) şi Victor Rusu (artist fotograf, Suceava).

 

3.099 de lucrări, realizate de 418 artişti, din 32 de ţări

Balasi Csaba, preşedintele juriului, ne-a declarat cu două zile în urmă (când evaluarea nu era încă încheiată şi prin faţa membrilor juriului trecuseră circa 2.600 de lucrări din totalul celor 3.099, realizate de 418 artişti, din 32 de ţări) că au fost selectate pentru salon 180 de lucrări la tema liberă şi 81 de lucrări la tema „Apa”.

„Este de remarcat - a precizat el - că prin conţinutul şi valoarea artistică a lucrărilor ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Artă Fotografică <Bucovina Mileniul III> se ridică la un nivel foarte înalt”.

„Se simte totodată - a continuat Balasi Csaba - faptul că anul acesta organizatorii s-au străduit să contacteze cam toate foto-cluburile importante din lume. Comparativ cu anii anteriori, sunt mult mai multe lucrări, şi de aceea selecţia este mai grea. Juriul va da dovadă de exigenţă, pentru ca la expoziţie să putem prezenta o colecţie de lucrări de artă fotografică de înalt nivel artistic”.

 

Numele premianţilor vor fi cunoscute la momentul deschiderii expoziţiei

În urma jurizării s-au stabilit lucrările care vor fi premiate, precum şi cele care vor fi etalate în cadrul expoziţiei care va avea loc la Muzeul Bucovinei în luna decembrie. Numele premianţilor vor fi făcute cunoscute la momentul deschiderii expoziţiei.

La ediţia din acest an se acordă şase medalii FIAP (câte două medalii de aur, argint şi bronz), 12 menţiuni FIAP, şase medalii AAFR (câte două medalii de aur, argint şi bronz) şi 12 menţiuni AAFR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurizarea Salonului de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Jurizarea Salonului de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei